Наша најбоља Јована Стојевић

Јована Стојевић је ученица 4. разреда Гимназије „Бора Станковић“ у Врању. У исто време похађа и средњу Музичку школу „Стеван Мокрањац“, заједно са целим програмом и свим предметима у Гимназији.

-Волим да пишем, свирам, читам, гледам филмове, радим вежбе и да проводим време са пријатељима. Моја највећа љубав, иако је тешко да признам, је писање. Пишем од када знам за себе. Волим да свирам, иако сам по природи велики тремарош и више волим да свирам само за себе, то ми је као нека врста одмора. Због љубави према читању сам почела и да се такмичим. Велика сам плашљивица и реагујем на све, чак и претерујем, али смешно је то код мене што волим изазове и волим да померам своје границе. Тако да ту осим љубави према читању, проучавању и повезивању са писцима и њиховим животима у делу и ван дела, јер сваки писац остане по мало у свом делу, макар као мирис ваздуха, постоји и та жеља за неизвесношћу, страху и узбудљивошћу које приређују изазови као што су такмичења – каже Стојевићева.

Ова талентована ученица је освојила бројне награде од којих су назначајније: II место на школском такмичењу у оквиру обележавања Светосавске недеље за литерарни рад. На општинском такмичењу у оквиру обележавања Светосавске недеље III место за литерарни рад. На окружном  такмичењу из књижевности I место а на републичком такмичењу из књижевности II место.

Јована је учествововала и у припреми и промоцији часописа ,,Срећни дани“ у којем је објављено неколико њених песама.

Пројекат „У знању је спас. Знању дајемо глас!“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије на Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије у 2019. години.

Подели: