Одбојкаши Врања испали из Купа, Динамо у Инђији, Радник у Крушевцу у шеснаестини финала Купа Србије

У шеснаестини финала Купа Србије, фудбалери Динама играће у Инђији а Радник у Крушевцу са Трајалом. Одбојкаши Врања испали из Купа од Топличких витезова. Прво коло Купа у кошарци игра се наредног викенда.

У Кући фудбала у Старој Пазови, јуче су извучени парови шеснаестине финала Купа Србије. Динамо је за противника добио Инђију, екипу са којом је играо бараж за опстанак у Супер лиги и од које је изгубио 3:0  у Инђији, а  у Врању победио 2:0. Суперлигаш, Радник из Сурдулице, који се налазио у првом шеширу као и Динамо, играће меч у Крушевцу са Трајалом. Утакмице су на програму 25. септембра. До полуфинала се игра само по један меч и победник обезбеђује пласман у наредну рунду Купа. Само се у полуфиналу играју по  две утакмице.

Клуб малог фудбала Зуфо из Бујановца победом је стартовао у шампионату Друге футсал лиге. У Хали Младост у Бујановцу у првом колу, бујановачки фудбалери победили су РБ из Ваљева, високим резултатом 7:2 и тиме најавили кандидатуру за висок пласман, односно за прво место и прелазак у виши ранг. У другом колу у четвртак, Зуфо гостује екипи Сас у Зрењанину.

Одбојкаши Врања испали су из прве фазе Купа Србије. Синоћ су у Врању изгубили од Топличких витезова  из Куршумлије, резултатом 3:0 у сетовима. Врањски тим није приказао игру каква се од њих очекивала па је победа заслужено припала екипи из Куршумлије. У првом сету, резултат је био: 25:22, у другом 25:19 и у трећем 25:20 за Топличке витезове. И одбојкашице Врања испале су из Купа. Оне су помало неочекивано изгубиле у Мајданпеку од истоименог домаћег тима.

Извучени су парови и за прво коло Купа Србије у кошарци. У првом степену играју све екипе Прве мушке Регионалне лиге и Радан из Лебана и Власотинце, као чланови Друге Регионалне лиге. Куп Србије се игра у три степена а у други степен из ове фазе такмичења прелазе две најбоље екипе. Прве утакмице су на програму наредног викенда а кошаркаши Мораве из Владичиног Хана играју у Димитровграду а Радник из Сурдулице гост је Младост Весни у Белој Паланци. Ако победе у овим мечевима Ханчани ће на мегдан победнику сусрета Топличанин Прокупље-Јуниор Ниш а сурдуличани ће играти са победником сусрета Јастребац Алексинац-Ниш. Игра се само по једна утакмица, победник иде даље а мечеви се играју на теренима слабијепласираног тима из исте лиге или на терену клуба, који је у нижем рангу такмичења. Клуб, Пантери из Врања није се пријавио за Куп такмичење.

Подели: