Још једна успешна година ШАФ-а

У просторијама Српске напредне странке, директор Школе анимираног филма Мирослав Ђерић одржао  је конференцију за новинаре на којој је говорио о резултатима рада ШАФ-а у претходном периоду.

-Школа анимираног филма је 2017. године издала монографију поводом 30 година рада. Од самог почетка, основна активност је рад са децом на изради анимираних филмова. Уназад неколико година ШАФ је забележио велике резултате, како у Србији тако и на светским фестивалима. Поред бројних активности, у фебруару смо одржали зимску радионицу, док смо у летњем периоду у оквиру бањског „Дечјег културног лета“ реализовали дечју радионицу анимираног филма – рекао је Ђерић. ШАФ је учествовао на бројним фестивалима и освојио многе награде.

-Као круна свега у прва три квартала ове године је Шести светски дечји фестивал анимираног филма „Златни пуж“ у организацији Школе анимираног филма а под покровитељством града Врања и Министарства културе. У наредном периоду школа ће обележити Међународни дан анимираног филма. Традиционално годину завршавамо маскенбалом када радимо пресек свих годишњих активности и издајемо билтен – истакао је Ђерић.

Подели: