„Значај континуираног васпитања“ у ОШ „Доситеј Обрадовић“ поводом Дечје недеље

Ове године, Дечја недеља обележава значајан јубилеј, тридесет година Конвенције Уједињених нација о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.

Тим поводом Центар за друштвене интеграције приказао је документарни филм „Значај континуираног васпитања“ који је снимљен у оквиру пројекта „Додатна едукативна подршка деци ромске националности”.

Пре самог емитовања филма присутнима се обратила Анита Стојановић, координатор пројекта и изразила захвалност свој деци, родитељима и просветним радницима, као и менаџменту школе на учешћу у реализацији пројекта.

– На овај начин желимо да укажемо на значај континуираног васпитања и укљученост све деце у образовни систем – поручују из Центра за друштвене интеграције.

Пројекат је реализован у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO” који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге  партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Подели: