Динамо и Земун у среду играју у Горњој Вароши

Утакмице тринаестог кола Прве фудбалске лиге играју се по распореду у среду. Динамо из Врања гостује у Земуну истоименом прволигашу. А такмичари атлетског клуба Врањски маратонци учествовали  су на  тркама у Скопљу.

Пауза у шампионату Супер лиге Србије у фудбалу, због квалификационих утакмица Репрезентације, не важи и за клубове осталих лига . У Првој лиги, сутра су на програму мечеви 13. кола а врањски Динамо гостује екипи Земуна у Горњој Вароши. Пред ово гостовање и меч са Земуном који је заказан за 15. сати, на стадиону Јумка у Врању, о предстојећој утакмици говорили су: тренер Динама, Радмило Јовановић и фудбалери: Млађан Стевановић и Филип Стаменковић. Динамо интересује само победа да би остали при врху табеле али и Земуну су бодови неопходни да би побегли са зачеља табеле.

Врањски клуб има три бода заостатка за водећим Графичарем и ако жели пласман и повратак у Супер лигу сваки освојен бод има велики значај. Земун је предпоследњи на табели са седам досадашњих пораза и оваај меч им је можда квалификациони за опстанак у лиги.

Земун је доста променио играчки састав у односу на претходну сезону. Имају доброг и искусног тренера али су непознаница за фудбалере Динама.

У осталим мечевима 13. кола Прве лиге Србије састаће се: Жарково-Смедерево, Трајал-Златибор, Будућност-Металац, Графичар-Раднички Крагујевац, Нови Пазар-Бачка, Раднички Пирот-Кабел и Колубара-Синђелић.

Aтлетичари Врањских маратонаца, током викенда, учествовали су на тркама у Скопљу и Зрењанину. Преко 1.000 такмичатра учествовало ја на трци у Скопљу на стази од 10 километара. У мушкој категорији учествовали су атлетичари из Врања и Бујановца: Нинослав Костић, Саша Ћуковић, Дејан Катанчевић, Далибор Накић, Ричард Крстић и Зоран Богдановић  и били су доста успешни. У женској конкуренцији, Дуња Михајловић и Јелена Стојиљковић биле су треће у штафетној трци. А у  Зрењанину је одржан полумаратон.  У оквиру ове манифестације трчана је трка на 7. километара и победио је члан Врањских маратонаца, Кристијан Стошић.

Подели: