Наш најбољи Коста Динић

Коста Динић је рођен 2004. у Сурдулици. Завршио је ОШ „Бранко Радичевић“  у Владичином Хану. Љубав према музици која траје од малих ногу резултирала је започињањем школовања у нижој музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Врању у класи професора Лазара Вуковића 2013. године.

Прво такмичење било је 2014. године на „Naissus Guitar Festival“ у Нишу где је освојио прву награду. Исте године учествовао је на Интернационалном фестивалу гитаре Тремоло у Скопљу где је такође освојио прву награду. 2015. године учествовао је на 13. интернационалном фестивалу гитаре у Лесковцу где је добио прву награду и похађао мастер клас предавања код професора Санела Реџића, и на Тематском фестивалу и такмичењу гитаре у Шапцу, где је освојио другу награду.

Уследило је поновно учестовавање на Интернационалном фестивалу гитаре Тремоло у Скопљу 2016. године и још једна прва награда. На републичком такмичењу гитаре освојио је трећу награду 2016. године. На Интернационалном фестивалу гитаре 2017. у Лесковцу освојио је другу награду и похађао мастер клас предавања код професора Дарка Багеског. На трећем учествовању на Интернационалном фестивалу Тремоло у Скопљу 2018. године освојио је и трећу за редом прву награду и још једном похађао мастер клас предавања код професора Дарка Дагеског. 2019. године  освојио је другу награду на Интернационалном фестивалу гитаре Полихимнија и на Интернационалном фестивалу Тремоло у Скопљу, и на 63. фестивалу музичких и балетских школа Србије у Параћину.

Активан је учесник „Guitar Art Festival“ у Београду и Међународном фестивалу и летњој академији музике „Strings“ у Лесковцу. 2019. године Завршио је нижу 2019. године и уписао средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ у Врању у класи професора Лазара Вуковића.

Пројекат „У знању је спас. Знању дајемо глас!“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије на Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије у 2019. години.

Подели: