Званично почиње реконструкција улице Боре Станковића

Поводом почетка радова на реконструкцији улице Боре Станковић у сали Начелства градоначелник Врања др Слободан Миленковић одржао је састанак којем су присуствовали Јелена Милашиновић из Министарства привреде, извођачи радова, директори јавних предузећа и сви релеванти чиниоци који су у учествовали у припреми овог пројекта. Након састанка, обилазећи градилиште градоначелник др Слободан Миленковић истакао је да је ова градска саобраћајница једна од најзначајнијих и најзахтевнијих и да вредност радова износи 204 милиона динара.

-Планом је предвиђена комплетна реконструкција саобраћајнице у дужини од 710 метара. Након завршетка радова ширина улице биће од 8 до 12 метара. Ужи део односи се на потез од кружног тока код Саборног храма до угла са Дунавском улицом, код Музичке школе. Такође, у плану је и уређење тротоара, односно пешачке стазе ширине од 2 до 4 метра. Мост преко Врањске реке са садашњих 7 биће проширен на 16 метара. Као посебна целина реконструкције издваја се постављање поџемних инсталација које обухватају водоводну мрежу дужине од скоро 2.500 метара. Битно је споменути и да ће се радити фекална канализациона мрежа са колектором што ће увећати капацитет и створити услове за нове прикључке без оптерећења – рекао је градоначелник. Додао је и да реконструкција подразумева електро, кабловске и телекомуникационе инсталације.

-У циљу очувања функционалности саобраћаја радови ће се одвијати етапно. Почетак реконструкције обухвата деоницу, у дужини од око 250 метара, на потезу од семафора до улице Првог маја. Вредност радова на овој деоници износи 67 милиона динара. Средства су обезбеђена из градске касе, уз учешће Министарства привреде са око 28 милиона динара без ПДВ-а и КЊФ банке. Очекивано време завршетка радова на овој деоници је два месеца, а извођач је Саба Белча – додао је Миленковић. Током реконструкције биће уређена комплетна јавна расвета постављањем бетонских стубова са лед расветом и канделаберима. Урађен је и посебни пројекат који је усаглашен са реконструкцијом ове улице, а односи се на комплетну замену дрвореда и постављање жардињера уз озелењавање дела шеталишне површине. Градоначелник др Миленковић захвалио се на великој подршци државном секретару Министарства привреде Драгану Стевановићу и помоћници министра Биљани Жарковић, као и свима који су допринели почетку реализације овог важног пројекта.

Подели: