Здравствени центар Врање добио 15 специјализација и једну субспецијализацију

У просторијама Српске напредне странке директоркa Здравственог центра Врање др Љиљана Антић, одржала је конференцију за новинаре на којој је говорила о добијеним специјализацијама у овој здравственој установи.

-Здравствени центар Врање добио је 15 специјализација и једну субспецијализацију. Из области хирургије и урологије по четири специјализације, по једну за ортопедију, гинекологију и анестезиологију, из области неурологијe добијене су две, по једна из интерне медицине и психијатрије, док је једна субспецијализација из области гастроентерологије. Овим специјализацијама помажемо свим грађанима, да пре свега остану овде са својим породицама и да имају могућност лечења. Поменућу податак да је Здравствени центар за протеклих пет година добио само десет специјализација. У наредном периоду наставићемо са специјализацијама, јер на свим одељењима недостају нове снаге које ће наставити рад специјалиста који сада одлазе у пензију- рекла је директоркa Антић.

-Став Министарства здравља а и Здравственог центра је да треба штитити и унапредити државно здравство. У складу са тим, у сарадњи са ТВ Врањска плус у емисији под називом „Удахни здраво“ представљају се све службе Здравственог центра које обезбеђују и пружају примарну и секундарну здравствену заштиту грађанима Пчињског округа и Косовског Поморавља. Наша здравствена установа је прерасла градске оквире и изградњом новог хируршког блока с правом можемо да кажемо да смо у могућности да обезбедимо квалитетну, правовремену и успешну медицинску помоћ свим грађанима. Велику захвалност дугујемо председнику ГрО СНС у Врању и народном посланику Славиши Булатовићу -нагласила је директоркa Здравственог центра Врање др Љиљана Антић.

У ЗЦ Врање укупно је 1.320 запослених, што нам даје могућност да пружимо адекватну здравствену заштиту грађанима Пчињског округа – рекла је др Љиљана Антић.

 

 

Подели: