Наш најбољи Перица Kамберовић

Перица Kамберовић је рођен у Врању 4. маја 2001. Живи у селу Стубал које се налази на територији општине Владичин Хан. Завршио је ОШ „Вук Kараџић“ са свим петицама и добитник је Вукове дипломе. 2016.године уписао је у Медицинску школу „Др Изабел Емсли Хатон“ образовни профил педијатријска сестра – техничар.

-Те године сам сазнао за Музичку школу „Стеван Мокрањац“ од једне професорке која је радила у Медицинској школи. Отишао сам и видео да су почеле увелико пробе за пројекат „Music Art Project – El Sistema“ где сам упознао нове другаре и професоре. Радо су ме примили. Наступали смо и одржавали концерте. Ја сам свирао без нота, јер нисам знао да их прочитам, мој професор трубе Владица Васић ми је помогао да савладам све то, па сам многе композиције знао напамет да свирам.
Дошао је професор из Шпаније Serhio Domingo који нам је такође одржавао пробе за концерт. На том концерту сам дириговао једну композицију због чега сам био пресрећан. Он ми је поклонио свој усник за трубу и ја сам му захвалан сам на том поклону.
Са професором који се зове Herardo Estrada из Венецуеле одржали смо један велики концерт у Београду на Kоларцу, где сам поново дириговао и имао свој приказ документарног филма „Живот између нота“. Имали смо концерте и ван Србије као што је концерт у Грчкој на „Odeon Aticus“ где сам имао своју соло импровизацију пред 4.000 људи у публици, а други концерт се био у Бирмингему у Великој Британији.

Пројекат „У знању је спас. Знању дајемо глас!“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије на Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије у 2019. години.

Подели: