Успех врањских каратиста у Чешкој

Рукометашице Врања сутра играју заостали меч 2. кола шампионата. Каратисти два врањска клуба освојили су три медаље на Светском првенству у Чешкој у Карловим Варима, које је организовала Шотокан федерација. Школа фудбала Престиж из Врања имала је успешну проверу својих селекција у Параћину.

Рукометашице Врања, иако је првенство у Првој лиги Исток за жене почело пре две недеље, нису одиграле ни један меч. Утакмице прва два кола шампионата против других тимова екипа Јагодине и Бора, одложене су па ће бити одигране у ванредним терминима. У првом колу у Врању је требало да гостује Јагодина 2, али ће се тај меч играти нахнадно. Меч другог кола, Врање-Бор 2 игра се сутра у 17 сати у врањској Хали спортова. У трећем колу у редовном термину, за викенд, врањске рукометашице гостују Радану у Лебану. У два одиграна кола, у лиги од 12 клубова, максималан учинак од две победе остварили су: Пирот, Житорађа и Ремисиана из Беле Паланке.

У организацији светске Шотокан карате  федерације, у Чешком граду, Карловим Варима, одржава се Светско првенство на коме учествују чланице ове федерације. Два врањска карате клуба, Феникс и Врање учествују на овом шампионату са својим такмичарима.Чланица Карате клуба Феникс, Сташа Стошић освојила је сребрну медаљу, док је њен клупски колега Богдан Трајковић освојио треће место и бронзану медаљу. Ката тим овог клуба био је шести у генералном пласману а још шест такмичара Феникса учествовала су у финалним мечевима.

Чланица Карате клуба Врање, Тамара Мисирлић освојила је треће место, као такмичар Репрезентације Србије. Из овог клуба на шампионату у Карловим Варима учествује и тренер Ратко Крстић, као један од девет међународних судија из Србије.

Три селекције Школе фудбала Престиж из Врања играле су на тромечу у Параћину. Домаћин мини турнира, Фудбалски клуб Трио из Параћина, поред врањске школе фудбала позвао је и селекције Фудбалског клуба Јагодине из истоименог града. Дечаци рођени 2009., 2010. и 2011. године играли су по две утакмице међусобно. Врањски фудбалери одиграли су укупно 6 мечева и остварили су пет победа а само једном су поражени. Иако су резултати били у другом плану, на терену се водила борба, као да се игра за бодове. Домаћини из Фудбалског клуба Трио, одлично су организовали ово фудбалско дружење и договорено је да се оно настави у Врању и у Јагодини.

Подели: