Фудбалери Радника из Сурдулице, у Купу Србије, за противника добили ОФК Београд

У осмини финала Купа Србије у фудбалу, на извлачењу парова у Кући фудбала, сурдулички Радник за противника је добио ОФК Београд. Одбојкашице Врања отишле на мини припреме у Београду. Александар Антић освојио је златну медаљу на Првенству Србије у дизању тегова у конкуренцији до 20.година.

У Кући фудбала у Старој Пазови, јуче су извучени парови за учеснике осмине финала Купа Србије у фудбалу. У шеширу се нашло 16. најбољих клубова из Србије, који су кроз неколико фаза такмичења успели да се домогну осмине финала. Суперлигаш из Пчињског округа, Радник из Сурдулице, вољом жреба, играће у Београду са ОФК Београдом. Радник је у претходном колу савладао Трајал у Крушевцу, па ће сада укрстити копља са  Романтичарима са Карабурме, са клубом светле и дуге традиције, који је спао на ниске гране па сада игра у Српској лиги групе Београд. Мечеви осмине финала Купа Србије на програму су 23. октобра, четвртфинала 18. марта наредне године а финале је 24. маја.  Само се у полуфиналу играју по две утакмице. Све утакмице ће се играти у заказаним терминима, осим утакмица Црвене Звезде и Партизана, који учествују у Евро куповима, па ће своје мечеве Купа Србије играти у слободним терминима. Парови осмине финала Купа су: Црвена Звезда – Мачва, Партизан – Спартак, Офк Београд – Радник, Младост Лучани – ТСЦ, Војводина – Синђелић Београд, Телеоптик – Чукарички, Раднички Ниш – Бачка и Инђија – Пролетер Нови Сад.

Припремајући се за почетак шампионата у Првој лиги Србије,који почиње 26. октобра, одбојкашице Врања су отишле на мини припреме у Београду, као гост Партизана и његовог председника, Жељка Танасковића. Ова успешна сарадња врањског клуба и Партизана условила је ове мини припреме где ће наше одбојкашице одиграти две утакмице са првим и другим тимом Партизана и са Радничким, тимом који је у истом рангу такмичења као и Врање. Први тим Партизана је члан Супер лиге, а други тим реномираног клуба игра у Првој Б лиги. На отварању сезоне у Врању гостује Спартак из Љига, па се очекује да се врањске одбојкашице добро припреме за шампионат. Ново име у тиму је либеро Тамара Прокоповић из Лесковца, која је већ наступала за Врање.

А на Првенству Србије дизача тегова до 20 година, које је одржано у Суботици, врањски дизач тегова, Александар Антић освојио је златну медаљу. Он је у категорији до 102. килограма био најбољи и супериорно је освојио прво место. На шампионату су учествовали такмичари из 20 клубова а Антић је као члан Младости из Врања био најмлађи такмичар са 17. година, али га то није спречило да буде и најбољи.

Подели: