Трибина о улози и значају превенције у борби против трговине људима

Поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима, Савет за безбедност Градског одбора Српске напредне странке у Врању је у сали Омладинског културног центра организовао трибину под називом „Улога и значај превенције у борби против трговине људима”. Догађај је изазвао велико интересовање грађана.

– Циљ ове трибине је превенција као и помоћ жртвама трговине људима – рекао је, између осталог, председник Савета за безбедност Градског одбора Српске напредне странке у Врању, Стефан Дутина.

Учесници трибине су председница Локалне мреже за превенцију и борбу против трговине људима и градска већница Данијела Милосављевић, директорка Центра за социјални рад Драгана Арсић као и представници Полицијске управе у Врању.

Милосављевићева је истакла да сада доста људи због посла иде у иностранство преко агенција и да се дешава да за три месеца добију две а не три плате, јер се врате, а агенције престану са радом. Она је у вези са тим изнела неколико савета како би се проблем избегао.

Трибини присуствују представници локалног руководства, заменик градоначелника Ненад Антић и председник Скупштине Дејан Тричковић, као и директори установа и предузећа.

Подели: