Хапшење у Великом Трновцу – полиција код осумњиченог пронашла око 56 грама хероина

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су В. Н. (1961) из околине Бујановца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција је код В. Н. пронашла око 56 грама хероина, а у његовој кући у селу на подручју Бујановца лековe са листе психоактивних супстанци, као и вагицу за прецизно мерење.

По налогу заменика тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега је приведен тужилаштву.

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Врању од 20.10.2019.године, одређен притвор према В.Н. из Великог Трновца, у трајању до 30 дана, из притворских разлога предвиђених чл.211.ст.1. тач.3. Законика  о кривичном поступку, а због кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из чл.246.ст.1. Кривичног законика.
Притвор је истоме одређен због  основане сумње да је неовлашћено, ради продаје, држао опојну дрогу ‘’хероин’’, бруто масе 52,28 грама,  у свом путничком моторном возилу, као и у новчанику опојну дрогу ‘’хероин’’ бруто тежине 3,41 грам. Такође, истоме се ставља на терет да је неовлашћено држао психоактивне супстанце и то лекове: 60 капсула лека ‘’тродон’’, 64 таблета лека ‘’лексилијум’’, бочицу лека ‘’метадон’’ и 62 таблете лека ‘’бенсендин’’.
Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Врању од 20.10.2019.године, одређен је притвор према Г.Н.И из Софије, Република Бугарска, у трајању до 30 дана, из притворских разлога предвиђених чл.211.ст.1. тач.1. Законика о кривичном поступку, а због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348.ст.4. у вези ст.1. Кривичног законика.
Притвор је истоме одређен због основане сумње да је неовлашћено носио муницију чије држање није дозвољено грађанима и то 14 метака.
Подели: