У Врању је одржан карате турнир „Феникс 2019“

Карате клуб Феникс у Врању организовао међународни турнир. Дизачи тегова, клуба Олимп из Врања освојили две медаље на Трофеју Београда. Атлетичари из Врања учествовали на трци у Солуну а фудбалери Престижа били су гости Партизана у Београду.

У организацији Карате клуба „Феникс“ из Врања а под покровитељством Града Врања и Спортског савеза града, у Хали спортова је одржан Међународни турнир у каратеу. Такмичари и клубови из Србије, Бугарске и Северне Македоније. Њих 308 такмичило се у дисциплинама Кате, појединачно и екипно и Кумите. Каратисти на турниру су имали укупно 430 наступа. Наступили су и каратисти Феникса, али се њихови резултати нису бодовали као домаћину турнира.

Карате клуб Врање наступио је са 16 такмичара који су освојили 4 златне и 11 бронзане медаље. Најмасовнији клуб на турниру био је Зеншин из Битоља. Прво место у генералном пласману освојио је Поог из Гостивара, док су други били каратисти Макса из Софије. На треће место се пласирао Зеншин из Битоља.

Турнир је одлично организован а отворио га је Братислав Антић, председник Спортског савеза града Врања.

Такмичари клуба дизача тегова, Олимп из Врања освојили су две медаље на турниру Трофеј Београда. У организацији Паур лифтинг савеза Србије, у категорији јуниора до 74 килограма Александар Грујић освојио је друго место, подигавши 82,5 килограма. Марко Ристић у сениорској конкуренцији освојио је треће место у категорији до 120 килограма подигавши 185 килограма. Следеће првенство где ће учествовати такмичари Олимпа је у Владичином Хану.

На ноћном полумаратону у Солуну учествовали су такмичари    Атлетског клуба Врањски маратонци. Анђелковић, Ћуковић, Станковић, Катанчевић и Златковић успешно су завршили трку у Солуну. Следеће, где ће учествовати врањски атлетичари, су трке у Љубљани и Лесковцу.

Школа фудбала Престиж из Врања, на позив Фудбалског клуба Партизан, са три селекције гостовала је у Београду. Дечаци рођени 2007, 2009 и 2010 године равноправно су се супроставили на фудбалском терену својим вршњацима из најбоље школе фудбала у земљу.  Победе у сва три меча су припале фудбалерима Партизана, али резултати нису били у првом плану. Школа фудбала Престиж из Врања наставља организацију оваквих сусрета са еминентним клубовима из земље и иностранства.

Подели: