Крунић уместо Ванића на клупи ФК „Радник“

После високог пораза од Црвене Звезде у суботу а пред меч са Радничким у Нишу, данас, Фудбалски клуб Радник из Сурдулице споразумно је раскинуо сарадњу са досадашњим тренером Ненадом Ванићем.

Ванић је добио понуду из Уједињених Арапских Емирата и сурдулички клуб му није правио сметњу да је прихвати. Ванић је, после лошег старта Радника, мало стабилизовао тим и остварио је у 9 мечева, 4 победе, два ремија и 2 пораза. Последњи, можда и најболнији пораз, Радник је доживео против Црвене Звезде на свом стадиону у суботу, резултатом 5:0. Управа клуба, експерсно је реаговала, и за тренера довела Сима Крунића, који се по трећи пут враћа на клупу сурдуличког суперлигаша. Крунић је први пут био у Раднику пред крај сезоне 2016/17,онда је предводио Радник целу сезону 2017/18 , да би сада по трећи пут сео на ужарену тренерску клупу. Крунић ће дебитовати у Нишу против тима кога је водио у прошлом првенству.

Кошаркашко првенство у Првој и Другој Регионалној лиги се полако захуктава па се већ назиру екипе које ће се борити за пласман у више лиге а и клубови који ће водити грчевиту борбу за опстанак. У Првој Регионалној лиги Исток, одиграна су 3 кола шампионата. Морава из Владичиног Хана остварила је две победе и један пораз. Помало ненадано, јер су променили састав из прошле сезоне, Ханчани добро гурају и у врху су табеле. Са нишким Мариносом, Бором и Ртњем из Бољевца деле трећу позицију на табели са по 5 бодова. Испред њих су само Јабланица из Медвеђе и Топличанин из Прокупља са максималним учинком. Управо ова два тима играју међусобно у Медвеђи у петак, па ће само један клуб бити први на табели.

Радник из Сурдулице направио је тим за пласман у Другу националну лигу. Почетак првенства донео је Сурдуличанима два пораза, која су најмање очекивали. Изгубили су у Прокупљу и у Бору а само су на свом терену победили нишки Маринос. Сада имају две победе заостатка за водећим двојцем. Радник има по два квалитетна играча на свакој позицији у тиму па  с тога и чуди што нису постигли очекиване резултате на почетку шампионата. Међутим, првенство има 22 кола па ће Радник сигурно консолидовати своје редове и напасти прво место.

Некако слична ситуација као са Радником је и са кошаркашима Пантера из Врања у Другој Регионалној лиги Исток. Тамо је лига подељена у две групе а до сада су одиграна 5 кола. Пантери имају две победе и два праза у групи један и налазе се на трећем месту табеле. Прво на табели је Власотинце са максималним учинком, док други Радан из Лебана има две победе више од Пантера. Четири тима на крају првенства из групе један и три клуба из групе два направиће Плеј оф групу у игри за првака лиге. Међусобни бодови клубова у Плеј офу се преносе па ће се формирати нова табела. Пантерима, који су најавили на почетку сезоне улазак у виши ранг, не иде на руку што су од Радана и Власотинца изгубили по један меч. Имају прилику за реванш, али ће им бити врло тешко. У другој групи, Зоне Бојс из Блаца има све победе у стопу га прати Тријумф из Ниша а трећа екипа за Плеј оф се још увек незна. Ако до краја регуларног дела шампионата, Пантери не победе све своје ривале у групи и ако они пренесу већи салдо бодова од врањског тима, нема ништа од пласмана у Прву Регионалну лигу Исток. Али и овде има још много да се игра па је све могуће.

Подели: