Кошаркаши Пантера победили су у Врању екипу Куршумлије

У другој Регионалној лиги Исток, кошаркаши Пантера, победили су синић у Врању екипу Куршумлије. Клуб малог фудбала, Зуфо из Бујановца, изгубио је  меч у Горњем Милановцу.

За само три дана, у Другој Регионалној кошаркашкој лиги „Исток“ одигране су утакмице два редовна кола. Мечеви седмог кола играни су у суботу и недељу а утакмице осмог кола на програму су биле јуче, док се неки мечеви играју и данас. Кошаркаши Пантера из Врања у ова два кола нису имали претерано тешке утакмице. Премда у спорту нема лаких противника, врањски кошаркаши су остварили две, може се рећи лаке победе. За викенд су гостовали у Бојнику где су победили Пусту реку, резултатом 79:67. Синоћ су у Врању на домаћем паркету угостили екипу Куршумлије. Неравноправан дуел два по квалитету врло различита тима у коме је победа припала Пантерима, резултатом 89:42. Гости превише нејаки за овај ранг такмичења, нису успели да пруже адекватан отпор искусном врањском тиму. Од почетка утакмице се видело да ће бодови остати у Врању, само се чекао крај утакмице да се види коначан резултат. На полувремену је било 48:15 за Пантера, па су гостујући млади играчи само мало поправили утисак у другом полувремену. У тиму Пантера указана је шанса оним играчима који мање играју и који улазе са клупе, док су стартери више одмарали него што су играли. Ово је била утакмица која се брзо заборавља, јер кошаркаше Пантера тек очекују прави изазови. Већ у недељу у госте им долази Радан из Лебана, тим од кога су у првом делу шампионата поражени па је ово прилика за реванш. Већ се назиру четири тима из групе један која ће играти Плеј оф. То су, до сада непоражено Власотинце, на првом месту са 12 бодова и три екипе које су сакупиле по 10 бодова  и имају по два пораза: Радан из Лебана, Актавис Академија из Лесковца и Пантери. Из групе два у Плеј оф ће сигурно непоражени Зоне Бојс из Блаца, Тријумф из Ниша и највероватније Зицер из Бора. Ових седам тимова бориће се за прва два места која на крају шампионата воде у Прву Регионалну лигу Исток. Екипе које пренесу из првог дела првенства највише међусобних бодова , у доигравању, ће имати и највеће шансе за пласман у виши ранг.

У Другој лиги малог фудбала, бујановачки Зуфо полако заостаје за водећим тимовима. Иако су најављивали борбу за пласман у Прву лигу, и били су неколико кола на врху табеле, како првенство одмиче, бујановачки фудбалери су све даље од првог места. У 8 колу шампионата изгубили су високим резултатом у Горњем Милановцу од Маталац Колорада, резултатом 10:5 , полувреме 7:2. Тренутно на табели, после 8 одиграних кола, Металац Колорадо је први са 18 бодова. Тимови, који су освојили по 15 бодова и налазе се од другог до четвртог места су: Бечеј, Тиса и Бањица из Београда. Од петог до осмог места са по 12 бодова, тренутно су пласирани: Коњарник из Београда, Ивањица, РБ из Ваљева, Сопот и Зуфо. Последња три места на табели заузимају: Смедерево, Сас из Зрењанина и Раднички из Ниша. Ако жели пробој ка врху табеле, бујановачки Клуб малог фудбала, мораће да до краја првенства ређа само победе.

 

Подели: