Свечано отворена последња деоница источног крака Коридора 10

Свечано је отворена последња деоница источног крака Коридора 10 од Просека до Црвене Реке, укупне дужине 22,5 километара. Тиме је заокружена изградња читавог источног крака Коридора 10, од Димитровграда до Ниша. Председник Александар Вучић је захвалио грађанима који су дошли на свечано отварање последње деонице источног крака Коридора 10.

-Направили смо путеве да би Срби могли не само да одлазе, већ да се враћају у Србију, поручио је председник. Истакао је и да нам је Бугарска ближа него икада, пренео је РТС.

Након интонирања химне Србије, грађанима се обратио премијер Бугарске Бојко Борисов.

-Изградњом Коридора 10 пао је зид који је делио Србију и Бугарску. Ми имамо луку Варну, Бургас и све до Истанбула немамо препреке. Цела бугарска привреда ће користити овај пут у целости -поручио је Борисов.

Изградња пута дужине 22,5 километра била је велики изазов за путаре, а отварање ове деонице је значајно због тога што ће возачи од сада заобилазити Сићевачку клисуру. Отварању источног крака Коридора 10 присуствовали су и премијерка Ана Брнабић и члан Председништва БиХ Милорад Додик, пренео је РТС.

 

 

Подели: