Рукометни клубови из Врања победили у мечевима протекле недеље

Рукометаши Врања 1957 савладали су на свом терену Златар из Нове Вароши. Рукометни клуб Младост славио је као домаћин против Ртња, а против истог клуба победу су оствариле и рукометашице Врања на гостовању у Бољевцу.

Трећу победу, другу везану, остварили су рукометаши Врања 1957 у овогодишњем шампионату Супер Б Исток-Запад лиге. Промена тренера у клубу, која је дошла после серије лоших резултата, била је позитивна шок терапија, па су уследиле две победе за редом, једна у гостима и једна код куће. У прошлом колу, врањски рукометаши су освојили бодове у Јагодини против директног конкурента за бег са зачеља табеле. У 8. колу првенства у Врање је гостовао Златар из Нове Вароши, тим који је боље пласиран од Врања и који је увек незгодан противник за све клубове у лиги. Иако је екипа из Нове Вароши у Врање допутовала некомплетна, са само осморицом играча, то никако не умањује победу домаћег тима коме су бодови били неопходни. Утакмица је решена, рутински, јер ни једног момента победа Врања није долазила у питање. Врање 1957 и после 8 одиграних утакмица заузима десето место са истим бројем бодова као и деветопласирана Јагодина. Јагодина и Врање имају по 4 пораза, једино лошији скор од њих имају последњепласирани клубови, Прва Петолетка из Трстеника и Житорађа, који су све утакмице до сада изгубили. На табели је први Хајдук Вељко из Неготина који је освојио 13 бодова, док га у стопу пратe Раднички из Крагујевца са 12 и Куршумлија са 11 освојених бодова. Рукометаши Врања ће и у следећем, деветом, колу имати релативно лак задатак јер одлазе у госте Житорађи која је последња.

У Првој рукометној лиги за мушкарце одиграно је 7 кола. Новајлија у овом рангу такмичења, Рукометни клуб Младост из Врања до сада је остварио три победе и четири пораза и налази се на средини табеле са 6 освојених бодова. Као дебитант у лиги, врањски клуб још увек тражи континуитет игара и резултата, али је на добром путу да избори опстанак, што им је и зацртани циљ. Јастребац из Блаца и Алексинац воде на табели са по 14 бодова, док ће се за опстанак борити тимови са дна табеле: Бор Параћин и Књаз. У последњем колу Младост је као домаћин савладала Ртањ из Бољевца а у наредном игра са Јастребцем у Блацу.

У женском делу такмичења Прве лиге, рукометашице Врања су стартовале нешто лошије него у прошлој сезони. И оне као рукометаши Младости имају исти резултат од 3 победе и 4 пораза и налазе се на 7 месту табеле са 6 бодова. Консолидовале су форму у последњим утакмицама па је уследила победа у Бољевцу а прилику за нови тријумф ће имати за викенд када им у госте долази Хајдук Вељко из Неготина. Пирот, Житорађа и други тим Јагодине воде на табели, док су на зачељу Власотинце, Радан из Лебана и Ртањ из Бољевца.

Подели: