Одбојкашице и одбојкаши Врања у борби за прво место

Одбојкашице Врања у Првој и одбојкаши Врања у Другој лиги Исток, ове сезоне конкуришу за највиши пласман на полусезони. Одбојкашице Панде  намају успеха и налазе се при дну табеле.

Одбојкашки клубови Врање, мушки и женски, ове сезоне играју одлично и после 5 одиграних кола налазе се при врху табеле, одбојкашице у Првој а одбојкаши у Другој лиги Исток. За разлику од њих, одбојкашице Панде су лоше почеле сезону у Другој лиги Исток и налазе се на  дну табеле. Врањске одбојкашице су ушле у нову сезону Прве лиге за жене, решене да побољшају пласман од прошле године. У претходној сезони оне су напредовале два места на крају и освојиле су 7 место. Сада је тренер Ђуровић направио респектабилан састав, који може да конкурише за врх табеле. Клуб који је, један од четири у граду, у највишој лиги такмичења, има квалитета да освоји прво место и донесе Врању историјски успех. Врањске одбојкашице то могу али ако имају довољно средства за такмичење у противном и ове сезоне ће се пласирати у средину табеле. Тренутно су са 4 победе, уз један пораз од 3:2 у сетовима, на другом месту табеле уз бод заостатка за Сремом из Сремске Митровице. Једини пораз су доживеле од Омладинца из Нових Бановаца и то не због квалитета противника, већ због опуштености при резултату 2:0 у сетовима за врањски тим. У наредном колу гостују у Београду, новајлији у лиги Радничком и ако освоје бодове сигурно ће конкурисати за титулу јесењег првака лиге.

Одбојкаши Врања, као и девојке, играју добро на почетку јесење полусезоне у Другој лиги Исток. Имали су одличан старт од 3 победе а онда су ненадано кикснули у Нишу, где су поражени са 3:1 у сетовима од Десетке, али су и даље при врху табеле. Десетка јер Прва на табели а ту су и Топлички Витезови из Куршумлије, Јагодина и Врање, који ће конкурисати за највиши пласман. Десетка тренутно има утакмицу више одиграну, јер је непаран број клубова у лиги. У наредном колу Врање игра са другим тимом Ниша, као домаћин и ту не би требало да има проблема око освајања нових бодова. Одбојкаши имају квалитета, сазрели су као екипа и могу у овој сезони да направе добар пласман.

Сасвим је друга ситуација са одбојкашицама Панде, које ове сезоне не играју добро. Пет утакмице су одиграле одбојкашице Панде и само су једном славиле победу. Од 12 екипа у лиги Панда је предпоследња, једанаеста са само 3 освојена бода. Једина екипа, која је лошија од Панде је Стампедо из Ниша, тим који нема ни један бод и који је следећи противник одбојкашицама Панде. Панда, која је у претходне две сезоне играла одлично у првом делу шампионата и била на високим позицијама, ове сезоне је предпоследња и дозволила је првом Зајечару да после само 5 утакмица има 11 бодова предности. До краја првог дела сезоне има још да се игра па се очекују и бољи резултатои свих врањских одбојкашких клубова.

Подели: