Промовисана монокомедија „Роки фор ревер” Бранислава Марковића Точка

У сали Периодике Јавне библиотеке „Бора Станковић” промовисана је књига „Роки фор ревер” Бранислава Марковића Точка из Владичиног Хана. Реч је о савременој монокомедији у врањском говору која се састоји од делова досадашњих пет књига које је аутор издао, а то су „Повраћај из Хаг”, „Путовање кроз густо грање”, „Made in Hollywood”, „Свемогућа мисија” и „Ел мудрињо”, које су познатије као Роки 1,2,3,4 и 5.

Комедије представљене у овој књизи извођене су на сценама широм Србије, што Марковића сврстава у ред најгледанијих драмских писаца у прве две деценије двадесет првог века.

Аутор је рођен 1962. године у Владичином Хану. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду 1994. године. Бави се писањем позоришних комада, режијом, продукцијом, музиком. Члан је Удружења драмских писаца Србије, књижевника Врања и УНС-а.

Књига је објављена уз помоћ Скупштине општине Владичин Хан, пријавом на конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе за 2019. годину. Издавач је Удружење књижевника Врања.

Подели: