Ивана Стошић из организације „Транспарентност југа Србије“ каже да није исплаћивала велике хонораре предавачима у Бизнис инкубатор центру

На конференцији за новинаре  организације „Транспарентност југа Србије“ која је одржана у просторијама Нове Србије у Врању било је и питања новинара а поред главне уреднице Коалиције за транспарентност југа Србије Иване Стошић, присуствовали су и председник Окружног одбора Нове Србије Ивица Петрушевић и  потпредседник Градског одбора Нове Србије Братислав Богдановић.

На питање новинарке ТВ Врањска плус Ивани Стошић, како је исплаћивала више пута износе од 500.000 динара за наводна предавања неким предавачима у Бизнис инкубатор центру, Стошићева  није имала конкретан одговор за исплату тог новца, и негирала је да су неки од њих били предавачи. Због овог питања запретила је да ће поднети кривичну пријаву против наше медијске куће. Толико о слободи медија коју потенцирају управо опозиционе странке међу којима је и Нова Србија. Упитали смо где су 20 рачунара које је Бизнис инкубатор центар добио преко пројеката у време када је Ивана Стошић била директорка. Она није прецизно одговорила.

На конференцији за новинаре говорио је и Председник Окружног одбора Нове Србије Ивица  Петрушевић, који живи у Врању и овде се бави политиком, а  његово пребивалиште је у Крагујевцу. Сумња се да је то разлог његове недоступности органима тужилаштва и правосуђа, али је он то негирао.

На питање новинара да  постоје незваничне изјаве власника кафића да их уцењује да купују кафу од њега и да ако одбију да ће их  пријавити инспекцији, Петрушевић је то негирао. Према незваничним информацијама Петрушевић је прошле године  привођен на граничном прелазу код Прешева.

На конференцији за новинаре присуствовао је и потпредседник Градског одбора Нове Србије Братислав Богдановић. На питање новинарке Радио Телевизије Врање како коментарише да је дипломирао са 37 година на Алфа универзитету у Новом Саду за који нема доказ да је акредитован и стекао звање дипломирани менаџер, он је одговорио да је у том периоду факултет имао акредитацију.

 

Подели: