Вечерас свечано отварање 8. П(х)антомфест-а

Осми Међународни фестивал пантомиме – П(х)антомфест свечано ће вечерас у 19 часова, заједничким извођењем пантомимичарске тачке (пресецањем замишљене црвене врпце), у обновљеном Позоришту „Бора Станковић отворити Снежана Симоновић, секретарка Међуопштинске организације глувих и наглувих Врање, Небојша Новковић, директор фестивала и Зорица Јовић, градска већница за културу, образовање, информисање и верска питања.

Одмах након свечаног отварања Фестивала од 19.10х биће изведена представа пантомиме „Плејаде“, у режији Трајчета Гјоргиева, настала у продукцији Фестивала. У представи играју чланови Међуопштинске организације глувих и наглувих Врање. Премијера представе „Скопље ’63“, у режији Трајчета Гјоргиева, публику очекује од 20 часова. Од 20.30 биће одржана српска премијера пантомимичарске представе Дамира Дантеса „Мушкарци су другачији, жене још више“.

Фестивал су ове године подржали Министарство културе Републике Србије и Град Врање. П(х)антомфест је покренут 2012. године са племенитом идејом да се кроз уметност, у овом случају пантомиму, у уметнички процес активније укључе глуве и наглуве особе, те да се избришу разлике које их чине скрајнутим са уметничке сцене и друштву уопште.

Извор: Градски сајт

Подели: