Усвојен Нацрт Одлуке о буџету за 2020. годину

На седници Градског већа усвојен је, између осталог, Нацрт Одлуке о буџету града Врања за 2020. годину који ће износити 2 милијарде 693 милиона 996 хиљада динара. Његова основна сврха је, према речима градског већника за буџет и финансије Бојана Костића, завршетак инвестиционог циклуса.

Поред Нацрта Одлуке о буџету града Врања за 2020. годину, чланови Градског већа усвојили су Нацрт решења о отуђењу уз надокнаду у новцу грађевинског земљишта из јавне својине града као и Програме пословања са Финансијским плановима за 2020. годину јавних предузећа „Водовод“, „Комрад“, „Нови дом“, „Урбанизам и изградња града Врања“.

За суфинансирање медија увећана су средства са 17 на 20 милиона, за удружења грађана са 13 на 15 милиона, а значајна средства издвајају се за лечење деце оболеле од малигнитета и тешких болести, породиље, ђаке прваке, за запошљавање младих.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о додељивању награде „Свети Сава“ у сусрет јубиларној 30. Светосавској недељи, где су прецизирани критеријуми за рангирање и доделу награда. Сада ће бити додељена једна награда више, 9 уместо 8, јер су одвојени наставници на основношколском и средњошколском нивоу.

Подели: