Одбојкашки шампионати приводе се крају

Три одбојкашка клуба из Врања у шампионатима Србије играју променљиво а такви су им и резултати у првом делу првенства. Женски одбојкашки клуб Врање, који је у другом рангу, у Првој лиги Србије, почео је сезону фуриозно. Биле су врањске одбојкашице, скоро два месеца на челу табеле али су онда дошли неки ненадани порази и оне су морале да препусте прво место својим ривалкама. Два кола пре краја првог дела шампионата одбојкашице Врања су на 4 месту на табели са 13 освојених бодова. Њих су прескочиле екипе од којих су поражене, Омладинац из Нових Бановаца и Србијанка из Ваљева, као и Срем из Сремске Митровице, следећи ривал Врањанкама, који је увек кандидат за врх табеле. До краја ове полусезоне, Врање одлази сутра у госте Срему у Сремској Митровици са малим шансама да победи. Иако по правилу, врањске одбојкашице, увек играју против Срема одлично, овај пут су домаће одбојкашице фаворити за победу. У последњем колу наредне недеље у Врање долази Таково из Горњег Милановца, још једна екипа из врха табеле па и тај меч неће бити лак за Врањанке.

Објективно, по завршетку пргвог дела сезоне, врањске одбојкашице ће бити у средини табеле.

У Другој лиги Исток, одбојкаши Врања у лиги са 9 клубова, тренутно заузимају  5 место са 12 бодова. И они су као и њихове колегинице били на врху табеле, али су пали за неколико места. И даље су кандидати за трон на коме су тренутно Топлички витезови из Куршумлије, Јагодина је друга а Десетка из Ниша и Хајдук Вељко из Неготина се налазе на трећем и четвртом месту табеле. У последња два кола, одбојкаши Врања, играју као домаћини са првопласираним, Топличким витезовима у суботу и наредне недеље гостују последњепласираној Морави. Врање има капацитета да победи оба меча и тако би се попело коју степеницу више на табели. И њима је реална опција на полусезони, средина табеле.

Најмлађи врањски клуб, Панда у женској Другој лиги Исток, ове сезоне не игра добро. реконструкција и подмлађивање тима није дало резултате па су одбојкашице Панде дуго биле без победа а сада су на 8 месту са два тријумфа. Иза њих су само Мајданпек са 5 и Стампедо из Ниша без освојеног бода. Пандама предстоју у суботу окршај у Врању са Лесковцем 98 и наредног викенда гостовање у Куршумлији. Оба противника одбојкашицама Панде су боље пласирана на табели па су самим тим и фаворити у овим утакмицама. И док ће одбојкашице и одбојкаши Врања зимовати у срединама табела, Панду очекује немирно пролеће.

Подели: