Одржана трибина „Украдена безбедност“ у организацији Града и Фондације „Тијана Јурић“

„Украдена безбедност“ назив је трибине на тему педофилије, трговине људима и других опасности које деци прете на интернету, а која је одржана у Дому војске у Врању, у организацији Града и Фондације „Тијана Јурић“. Трибина је део превентивних едукативних програма Фондације и намењена је пре свега родитељима, социјалним радницима, као и осталим стручњацима који брину о безбедности деце.

На трибини је говорио Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“. Трибини је присуствовао и градоначелник др Слободан Миленковић са сарадницима. У име руководства Града скупу се обратила градска већница за социјалну политику и локалну управу Данијела Милосављевић. Она је изразила задовољство што се ове превентивне трибине одржавају и у нашем граду, јер је превенција најбољи и најефикаснији начин борбе против разних појава које угрожавају безбрижно одрастање деце. „Локално руководство пружило је подршку одржавању ове едукативне трибине, како би препознали опасност и правовремено реаговали на бројне претње по безбедност деце. У циљу мултисекторске и координисане политике на пољу безбедности деце, у Врању од 2013. године функционише Локална мрежа за превенцију и борбу против трговине људима. Мере заштите обухватају и рад Сигурне куће, у погледу збрињавања жртава од различитих облика насиља и трговине људима. Пре две године усвојен је и Локални међусекторски споразум о међусекторској сарадњи за превенцију и заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања на подручју града“, истакла је већница Милосављевић.

„Нестаје много деце у нашој земљи, прошле године нестало је 1.594 деце у Србији и то је званични податак Министарства унутрашњих послова. Једанаесторо деце нисмо успели да пронађемо до краја године и то је један податак који мора све да нас забрине, пре свега зашто нам деца одлазе од куће. Педофилија је такође у Србији у експанзији, управо због тога што ми још увек нисмо дорасли интернет технологији, али морамо да радимо на томе”, истакао је оснивач Фондације, Игор Јурић на трибини у пуној сали Дома војске у Врању.

Извор: Сајт града Врања

Подели: