Миша Станковић на пријему Српске академије наука и уметности

Поводом предстојећих празника, председник Српске академије наука и уметности академик Владимир С. Костић уприличио je пријем за ученике средњих школа који су освојили једно од прва три места на међународним такмичењима светског карактера у 2019. години y понедељак, 23. децембра, у САНУ.

Пријему су присуствовали ученик врањске Гимназије Вукашин Трајковић и сада већ студент Београдског универзитета Миша Станковић, који је прошле године освојио сребрну медаљу, са менторком проф. Весном Богдановић.

– Сам долазак у САНУ и пријем код председника Академије представљали су за мене велику част и једно дивно искуство. Ово је само још једна потврда да се напоран рад и труд исплате. Искористио бих ову прилику да се још једном захвалим породици, друговима, као и професорима Гимназије „Бора Станковић” из Врања на знању које су ми пренели, а које је значајно допринело успесима које сам постигао – рекао је Миша Станковић.

– Миша Станковић је на прошлогодишњој Олимпијади постигао огроман успех освојивши сребрну медаљу и тиме отворио нову златну страницу врањске Гимназије, а од ове године успешан студент Београдског факултета који не одустаје од науке, истраживања и успеха – истакла је директорка ове образовне установе Сузана Мишић Станковић.

Подели: