Клубови из Округа почели припреме за наступајућу сезону

Завршени су празници, па су клубови из Пчињског округа, већ почели да се припремају за предстојећа такмичења у пролећном делу шампионата. Једини суперлигаш у фудбалу, са ових простора, Радник из Сурдулице почео је припреме за викенд. Шаф струке Симо Крунић на прозивци је имао 33 играча на које рачуна за првенствене мечеве у којима Радник мора да обезбеди опстанак у лиги, што им је приоритетан задатак. Састав тима ће се сигурно и променити, јер траје прелазни рок па су актуелни преласци играча. Појачан је и стручни штаб, тренером голмана, па ће они до 24. овог месеца радити на теренима у Сурдулици, Белом Пољу, Алакинцу и Владичином Хану. Експедиција Радника 25. јануара путује у Анталију у Турској, где ће се задржати до 7. фебруара и осим тренирања, биће одиграно и неколико контролних мечева. По повратку из Турске, фудбалерима Радника остаје још недељу дана уигравња до 15 фебруара, када гостују Партизану у Београду. Врањски Динамо је најавио почетак припрема за 15. јануар, али због тешке финансијске ситуације још увек је овај почетак неизвестан.

Клуб малог фудбала Врање, због одржавања Спортских дана, пролонгирао је почетак припрема за 20. јануар. Тренер Јовић ће извршити прозивку играча и предочити им план припрема. Циљ врањског клуба је опстанак у лиги и сва пажња ће бити усмерена у том правцу. Клуб су напустила двојица играча из прве поставе, Додић и голман Миленковић, који су приступили Зуфу у Бујановцу. Мораће Врање да надокнади одлазак ове двојице играча, довођењем новајлија. Преговори са неким играчима су у току.

Кошаркашки клубови су почели, одмах после Божића, припреме за наставак шампионата 1. фебруара.  Сва три клуба, Пантери из Врања у Другој и Морава из Владичиног Хана и Радник из Сурдулице у Првој регионалној лиги морају да темпирају форму за прве утакмице које имају велики значај за наставак првенства. Пантери желе у виши ранг али то хоће и Зоне Бојс из Блаца. Управо ова два клуба играће у првом колу Плеј офа и ко победи имаће предност у односу на ривала. Слично је и у Првој Регионалној лиги. У Владичин Хан гостује Маринос из Ниша и ако Морава победи имаће какве такве шансе за пробој ка врху табеле. Радник игра са Топличанином из Прокупља. Ако желе прво место, сурдулички кошаркаши морају да освоје два бода у дуелу са одличном младом прокупачком екипом.

Подели: