Руководство Врања – саопштење за јавност

Поводом последњих изјава Драгана Антића, тренера ФK Динамо из Врања, саопштењем се огласило руководство града Врања које преносимо у целости.

-У неверици смо слушали оно што сте изјављивали у последњим медијским наступима, као и на конференцији за новинаре фудбалског клуба Динамо. Али то нас не изненађује. Не само што сте грубо злоупотребили просторије спортског клуба дајући неутемељене политичке изјаве, већ сте дали себи за право да из себичних, политикантских разлога у то увучете и сам врх државе.

Нисте се појавили на Јавној расправи о буџету на којој сте могли да изнесете, верујемо, конкретне предлоге. Подсећамо Вас да буџет Града и ове године предвиђа максимално законско издвајање за фудбалски клуб Динамо, а то је 20% свих средстава опредељених за спорт. Тај исти буџет усвојен је једногласно на седници Скупштине града у децембру.

Господине Антићу, дали сте себи за право и да наш град називате коровом. Тај исти Град који годинама финансијски помаже Динамо десетинама милиона динара. И уместо да новац свих грађана Врања трошите рационално и наменски, ви њиме плаћате своју бахатост у виду милионских казни, након суспензија, лажних оптужби и вређања функционера. Лажно моралишете, а сами сте били под присмотром и Фудбалског савеза Србије и УЕФА након сумњивих резултата, а о другим (не)делима и да не говоримо. Зато престаните. Почните већ једном да се одговорно понашате према клубу који водите, јер је Динамо клуб свих Врањанаца.

Господине Антићу, кажете да у Врању нема напретка. И опет лаж. Да Вас подсетимо: успели смо да смањимо јавни дуг за 600 милиона динара и остварили по први пут у историји суфицит у градском буџету. Започели смо реализацију више капиталних пројеката, отворен је Хируршки блок, кренула је потпуна реконструкција Улице Боре Станковића, добићемо најлепши парк у овом делу Србије, изградили смо најсавременије Позориште у земљи, асфалтирали и уредили на десетине градских улица и сеоских путева, град добија нова дечја игралишта, а настављамо и са финансијском подршком за породиље, ђаке прваке, за запошљавање младих. Јер, овај град брине о свим категоријама становништва, господине Антићу. Зато престаните.

На сваку Вашу лаж одговорићемо делима. Нове улице, нова радна места, нова игралишта за децу, улагања у спорт, културу, пољопривреду, образовање, здравство, туризам, то су наши приоритети и грађани то виде. Тај муљ бахатости и обмана на који сте Ви навикли није наше природно окружење. Оставићемо Вас у самоћи – наводи се у саопштењу локалног руководства које је објављено на Градском сајту.

Извор: Градски сајт

Подели: