Проглашењем победника и доделом награда, завршени Спортски дани Врања 2020. године

Финалним утакмицама на четири турнира и проглашењем победника и доделом награда, синоћ су у Спортској хали завршени Спортски дани Врања 2020. године.

За десет дана одиграно је велики број мечева на турнирима у баскету, малом фудбалу, одбојкашком миксу и у стоном тенису у појединачној конкуренцији. У суботу су на програму биле полуфиналне утакмице а у недељу су се играла финала. Најбоље екипе су дошле у саму завршницу и оне су мећу собом поделиле награде и признања. Пре поделе награда, градски већник за спорт и омладину, Ненад Ђорђевић се обратио присутним учесницима турнира.

На турниру у стоном тенису тријумфовао је Петар Филиповић, који је у финалном мечу савладао свог клупског друга Бранислава Миленковића. Трећи је био Душан Петрићевић, који је у борби за треће место победио Александра Марковића. Најмлађи стонотенисер, учесник турнира је био Лазар Крстић.

Први турнир на Спортским данима организован је у одбојкашком миксу, два на два. Шест екипа се такмичило а у финалу је екипа Прле и Тихи победила тим Институције. Треће место освојиле су Младе наде које су биле боље од екипе Мастер.

Баскет турнир био је доста интересантан и уједначен, јер на њему нису играли играчи врањских кошаркашких клубова, због припрема за првенство. У финалу екипа Несал старс је после продужетка победила Правосуђе Врање и освојила прво место. Трећа је била екипа Тринидад и Тобаго. Најбоља тројка турнира је у саставу: Стефан Стоимановић и Душан Антић из Несал старса а трећи члан је Зоран Милановић из Правосуђа. МВП турнира је Душан Антић а најперспективнији млади играч Милан Антић.

Турнир у малом фудбалу био је најмасовнији са 18 екипа. Прво место поедом од 7:0 у финалу, екипа Дона лајн је освојила прво место, а Торпедо, друго. Трећа је била екипа Двор Спорт кафе 23. Идеалан тим турнира је: Александар Стошић, Марко Христић, Миљан Стајић и Немања Милосављевић. Најперспективнији млади фудбалер је Милан Ристић, а екипа Воће промет је добила награду за фер плеј. Највише голова је постигао Алаксандар Стошић из Дона лајна а најбољи голман је Милан Тасић из екипе Двор. Миљан Стајић из Торпеда је проглашен за најбољег играча турнира.

Спортске дане Врања организовали су Град Врање, Спортски савез и Спортска хала.

Подели: