Председнику Србије Александру Вучићу Специјално јавно признање 31. јануар

На данашњој седници Скупштине града Врања одборници су усвојили Одлуку о додели јавних признања у 2020. години поводом Дана града 31. јануар. Специјално јавно признање додељено је председнику Србије Александру Вучићу за допринос у развоју уметничког стваралаштва и помоћи у изградњи нове зграде врањског Позоришта.

На почетку данашње седнице Скупштине града потврђен је мандат одборнику Драгану Ђорђевићу економисти у индустрији из села Бреснице са изборне листе ,,Заједно за Врање – Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић”. Такође, одборници су  усвојили Одлуку о додели јавних признања у 2020. години за Дан града -31. јануар.

“Специјално јавно признање 31. јануар” додељено је председнику Републике Србије, Александру Вучићу, за допринос у развоју уметничког стваралаштва и помоћи у изградњи нове зграде врањског Позоришта, у виду дипломе и новчаног износа од 100.000 динара.

Добитници “Јавног признања 31. јануар” у виду диплома су: Хуманитарно удружење “Коце заувек” из Врања, за допринос у друштвеном и хуманитарном раду, КК “Пантери” из Врања, за развој и унапређење спорта у граду, и Уметнички ансамбл “Станислав Бинички”, за допринос развоју културног стваралаштва.

За “Јавно признање 31. јануар” у виду дипломе, са новчаним износом од 50.000 дин, изабрана су следећа физичка лица: Горан Спасић, полицијски службеник ПУ Врање, за изузетне резултате у области заштите и безбедности грађана, Ивана Вучковић, проф. разредне наставе, за изузетне резултате у васпитно –образовној области и Слободан Митровић, први кустос педагог у Музеј кући Боре Станковића, за допринос у очувању и заштити културних добара и развоја и унапређење културе града.

На седници су усвојени и Предлог одлуке о утврђивању прихода који припадају граду, односно Градској општини Врањска Бања у 2020. години, Предлог одлуке о усвајању Плана детаљне регулације Привредно-радне зоне “Бунушевац проширење” у Врању и Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о мањим монтажним објектима привременог карактера на територији града Врања. Такође, донето је и Решење о разрешењу Драгана Михајловића, заменика градског правобраниоца. Одборници су усвојили и Решење о разрешењу члана Комисије за мандатно-имунитетска и администативна питања и избор и именовање Скупштине града Врања, Дејана Манића и Решење о именовању Дарка Филиповића за новог члана ове комисије.

Подели: