Ученици ОШ “Предраг Девеџић” из Врањске Бање извели представу “Светосавски пут”

У сали Дома војске у Врању ученици ОШ “Предраг Девеџић” из Врањске Бање извели су представу “Светосавски пут”. Школа је представу организовала у сарадњи са Регионалним центром за таленте из Врања и на овај начин су обе образовне установе дале допринос обележавању 30. јубиларне манифестације “Светосавска недеља”.

У представи је учествовало 23 ученика ОШ “Предраг Девеџић” из Врањске Бање, који су са својим наставницима српског језика, музичке и ликовне културе припремили богат и садржајан програм у виду рецитала, нарације и хорског наступа.

Директорка ОШ “Предраг Девеџић” Весна Анђелковић изразила је задовољство због учешћа ученика у обележавању манифестације у част Светог Саве: “Ми смо већ други пут укључени у обележавање „Светосавске недеље“. Представом сам више него задовољна. Деца су одрадила и музички део и рецитаторски део боље него што сам очекивала од деце тог узраста. Пружили су максимум, уложили су пуно рада, труда, вежбања и вођени наставницом Милицом Стојиљковић мислим да су се показали у најбољем могућем светлу.”

ОШ “Предраг Девеџић” узеће учешће и у обележавању 26. јануара – Данa ослобођења Врањске Бање 1878. године.

У наставку вечери одржан је концерт Музичке школе “Стеван Мокрањац” из Врања у оквиру обележавања Светосавске недеље.

Подели: