Одржана свечаност „Светом Сави у част“

У Позоришту ,,Бора Станковић“ одржана је свечаност ,,Светом Сави у част“ у оквиру јубиларне 30. Светосавске недеље на којој је градска већница Зорица Јовић уручила књиге и дипломе ученицима основних и средњих школа – најбољим рецитаторима и ауторима ликовних и литерарних радова на конкурсима расписаним поводом манифестације, као и њиховим учитељима и наставницима.

Обраћајући се присутнима Јовићева је најпре говорила је о лику и делу Светог Саве истичући да је он поставио темеље српској држави и цркви и учинио много за српски народ, као и да нам је својим делима оставио трајне вредности.

-Драги ученици, поштујте своје учитеље и наставнике, јер су то особе које граде најзначајније основе вашег образовања. Образовање је темељ сваког друштва, а резултати се мере успесима. Ми као град можемо да будемо задовољни, јер наши ученици и студенти постижу изузетне успехе. Локална самоуправа ће наставити да улаже у образовање, јер је то улагање у будућност и предуслов за развој локалне заједнице – истакла је градска већница.

У име домаћина догађаја ОШ ,,1.мај” Вртогош, присутнима се обратила Слађана Димчић директорка ове образовне установе.

-Нашој школи припала је велика част да ове године уређује часопис „Срећни дани” и то у оквиру јубиларне 30. Светосавске недеље, манифестације која афирмише праве вредности у свим областима друштвеног живота, а нарочито у образовању. У време убрзане дигитализације, велика је одговорност и обавеза свих просветних радника да усмере децу на прави пут и усаде им праве вредности, у духу оног што нас учи православље – истакла је директорка.

О значају Светосавске недеље говорио је и Сима Арсић, један од иницијатора за обележавање ове значајне културно-просветне и духовне манифестације.

На свечаности је промовисан 49. број школског листа „Срећни дани“ и одржана презентација филма „Три деценије Светосавске недеље”. У културном уметничком делу програма наступио је хор ОШ ,,Доситеј Обрадовић”.

Извор: Градски сајт

Подели: