Свечано обележен 26. јануар – Дан Градске општине Врањска Бања

У скупштинској сали ГО Врањска Бања пригодном свечаношћу обележен је 26. јануар – Дан Градске општине Врањска Бања. Ово је била прилика да се заслужним појединцима и колективима уруче јавна признања. Дан Градске општине обележава се у спомен на ослобођење Врањске Бање од Турака 1878. године.

Интонирањем химне ученика ОШ “Предраг Девеџић” из Врањске Бање почела је свечана академија поводом 26. јануара – Дана Градске општине Врањска Бања и Дана ослобођења Врањске Бање од Турака 1878. године. Свечаности су присуствовале многобројне званице, целокупно руководство Градске општине Врањска Бања на челу са председником Драганом Сентићем, градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима и епископ врањски господин Пахомије са свештенством.

Присутнима се обратио председник Градске општине Драган Сентић.

-Данас обележавамо 142. годишњицу ослобођења Врањске Бање од Турака. Ми имамо привилигију да живимо и радимо у слободи јер су се наши преци изборили за њу. Многи су дали своје животе за слободарске идеале и зато док смо живи морамо чувати успомену на њу. Жртвујући се, заслужили су вечно сећање и поштовање – рекао је Сентић и осврнуо се на претходну 2019. годину коју је оценио веома успешном и најавио да ће локално руководство наставити да ради на развоју и просперитету ове Градске општине и у интересу грађана.

Председник Врањске Бање захвалио се и на великој подршци у досадашњем раду и сарадњи градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу који је честитао је Дан Градске општине Врањска Бања, народном посланику Славиши Булатовићу, државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу, републичким надлежним институцијама и министарствима и осталим сарадницима.

-Много је ратова у нашој историји, много је битака којима смо враћали мир на вековна огњишта, многа су страдања српског народа зарад слободе. Обележавањем овог датума одајемо почаст прецима, сећамо се жртава чији су животи положени за очување народа и надолазећих генерација. Зато је наша обавеза да домовину чувамо посвећено и одговорно као што то и сада чинимо. Наши циљеви су усмерени ка модерном друштву и на том путу настављамо даље – рекао је Миленковић и додао да Влада и председник Србије Александар Вучић дају велику подршку развоју Врањске Бање.

-Задовољни смо што смо као, локално руководство урадили у претходном периоду на јачању туристичке инфраструктуре и најтоплије бање у Европи – истакао је градоначелник Врања.

Поводом Дана Градске општине Врањска Бања, а у складу са одлуком Скупштине ГО Врањска Бања, заслужним појединцима, који су својим радом допринели развоју овог места, додељено је једно Специјално Јавно признање 26. јануар и три Јавна признања 26. јануар. Признања је уручио председник ГО Врањска Бања Драган Сентић.

Специјално Јавно признање 26. јануар у виду дипломе додељено је др Слађани Стошић, специјалисти ургентне медицине и директорки Специјалне болнице за рехабилитацију у Врањској Бањи.

Јавно признање 26. jануар у виду дипломе додељено је Спортском удружењу “Минералац” из Врањске Бање, које је у име Спортског удружења примио председник Бобан Стевановић.

Такође Јавно признање 26. јануар у виду дипломе додељено је Валентини Рашић, ђаку генерације ОШ „Предраг Девеџић” школске 2018/2019. године и Саши Стојановићу, рудару у Руднику олова и цинка „Грот“ у Кривој Феји.

На свечаној академији приказан је промо филм о ономе што је урађено у Врањској Бањи у 2019. години у продукцији ТВ Врањска плус. У културно – уметничком делу програма учествовали су ученици ОШ “Предраг Девеџић“ из Врањске Бање а након свечане академије приређен је коктел.

 

Подели: