Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Врање поводом трибине Нове Србије у Врању

Градски одбор Српске напредне странке Врање упутио је саопштење поводом трибине Нове Србије у Врању. Саопштење преносимо у целости.

-Градски одбор Српске напредне странке Врање најоштрије осуђује речник увреда, безочних лажи и низа паушалних и произвољних изјава изречених на такозваној трибини Нове Србије у суботу у Врању.

Кажемо „такозваној трибини“, јер број људи који је био присутан у оној просторији не одаје утисак да се ради о релевантној политичкој опцији која може да нешто озбиљно понуди нашем грађанству. Сваком озбиљном политичару је то порука какву подршку ужива у овим крајевима. Али то нас ни не чуди имајући у виду личност председника Нове Србије и његову политичку заоставштину, али и човека који је репрезент ове квази политичке опције у нашем граду. Не чуди нас ни увреде на рачун државног секетара и осталог руководства СНС-а, јер смо некако навикли на такав образац политичког деловања и тај ниво политичке (не)културе ове симпатичне дружине. Верујем да се сви сећамо Вељиног маваши герија на новинара који се је дрзнуо да постави питање које се није свиђало овој мудрој глави, а о сочном и пребогатом интелектуалном речнику истог да и не говоримо, о чему постоје видео записи са милионским прегледима.

Остаје непознаница о каквом кавезу магистар техничких свенаука говори. Можда је то његово природно политичко станиште и окружење, али ми у Врању не градимо кавезе већ хируршке блокове, болнице, позориште, путеве и улице. Ми у Врању водимо озбиљну и одговорну локалну политику и грађани Вврања виде резултате.  Али можда и грешимо, јер ипак је магистар техничких наука експерт за све сфере друштвеног живота, почев од пољопривреде, преко туризма, до развоја кафанских прича и доскочица. Такође енигма је и „страх“, који је по речима магистра, „завладао Врањем и целом Србијом.“ Али ускоро ћемо сазнати када нас „медијски светионик“ и новинарска величина из овог светиника, иначе члан Нове Србије, обавесте у једном од веродостојних текстова „медијског светионика“.

Можда магистар види нешто што ми остали смртници не видимо, а вероватно је његова политичка катарза наступила када својевремено није аванзовао у министарској фотељи у Влади тадашњег премијера Александра Вучића.

На таква и слична питања. вероватно има одговор једино овај пионир петооктобарске демократије на багеру, а сигурно и наши суграђани на предстојећим изборима. Суд грађана је најмеродавнији, и на крају крајева, они су носиоци суверености наше државе. Зато поручујемо магистру техничких наука на привременом раду у политици (или можда обрнуто), да се фокусира на бившу америчку државну секретарку коју ми Срби памтимо по злу. Вероватно ће тамо имати више успеха него у продаји својих промашених политичких идеја.- каже се у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке у Врању.

 

Подели: