Саопштење ГрО Српске деснице у Врању

Градски одбор Српске деснице у Врању огласио се саопштењем у вези са политичким скупом Нове Србије који је одржан у суботу 25. јануара. Саопштење преносимо у целости.

-Градски одбор Нове Србије у Врању веома често испољава велику забринутост за наше суграђане, па верујемо да су и сада забринути због суботњег скупа који је био у њиховој организацији. Наиме, скупа као да није ни било, по који пролазник је застао да пропрати обраћање председника Нове Србије, Велимира Веље Илића, активисти странке у мањој групи а од симпатизера нигде никога. Ово јесте реална ситуација за бригу, сходно најавама Ивице Петрушијевића, председника окружног одбора Нове Србије за Пчињски округ, да овај скуп очекује велики број присталица.

Није ни чудо што вас није пропратио ниједан локални медиј, сходно томе да је ваш лидер Велимир Илић познат по физичким и вербалним нападима на новинаре. Народ не заборавља шутирање, псовке, вређање пред камерама, разбијање прозора радио станица, без имало стида и поштовања.

Лако је говорити о демонтирању власти и коренитим променама, али где су вам реални предлози и програм, питамо представнике Нове Србије? Већина грађана и не зна кога подржавате, са ким сте у коалицији јер исте мењате зависно од задовољавања личних интереса. Све док је ваш лидер Велимир Илић био министар свака власт му је била добра, а подсећамо да је био министар у три мандата. Оног момента, тачније 2016. године, када га је тадашњи председник Владе Републике Србије, господин Александар Вучић ускратио министарске функције, лидер Нове Србије – Велимир Веља Илић напушта коалицију са Српском напредном странком и окреће се политици Вука Јеремића, пружајући му подршку на председничким изборима. Ваше тренутно вођење политике се заснива на измишљању лажи и лажних оптужби.

Узалудно покушавате да слабу посећеност вашег политичког скупа оправдате тиме што Нова Србија није добила просторије Галерије Народног универзитета за одржавање истог. Господине Петрушијевићу, није било никаквих интервенција „споља“, већ је у суботу 25. јануара, од 12 часова у Галерији НУ у оквиру Светосавске недеље било заказано отварање изложбе радова ученика врањских школа. За одржавање таквих скупова намењена је сала Скупштине града Врања, чије би Вам се коришћење одобрило да сте хтели. Можемо да разумемо зашто нисте, сходно томе да је за пуњење скупштинске сале потребно минимум 300 људи, док се реално може окупити и до 400 колико је Српска десница имала на својој оснивачкој скупштини одржаној у јулу месецу прошле године.- каже се у саопштењу ГрО Српске деснице у Врању.

Подели: