Уручене награде „Свети Сава“

У ресторану А2 у Врању организован је традиционални Светосавски бал и уручене су награде “Свети Сава” за 2019. годину. Овим је обележавање традиционалне 30. Светосавске недеље завршено. Награде је уручио градоначелник др Слободан Миленковић. Свечаном уручењу награда присуствовали су представници локалне самоуправе, командант 4. бригаде Копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа, епископ врањски господин Пахомије и просветни радници.

Награда за најбољу установу у области васпитно-образовног рада за 2019. годину додељена је ОШ “Светозар Марковић“, коју је у име школе примила директорка Тијана Ђокић. За најбољег васпитача за 2019. годину изабрана је Биљана Трајковић, васпитачица вртића “Пчелица“. Најбољи професор разредне наставе у прeтходној години је Сузана Ђорић, професорка разредне наставе у ОШ “Бранко Радичевић”. Награда за најбољег вероучитеља-катихету додељена је Ивани Стаменковић, вероучитељици ОШ “Доситеј Обрадовић“ и ОШ “Предраг Девеџић“ Врањска Бања. Према одлуци за најбољег наставника предметне наставе основне школе изабран је Саша Ристић, наставник информатике ОШ “Светозар Марковић“.

Награда “Свети Сава” за најбољег професора предметне наставе средње школе за 2019. годину додељена је Јелени Цветковић, професорки српског језика и књижевности Гимназије “Бора Станковић“. За најбољег ученика основне школе у 2019. години изабран је Богдан Стефановић, ученик ОШ “Светозар Марковић”, а за најбољег ученика средње школе изабран је Миша Станковић, ученик Гимназије “Бора Станковић“.

Награда за најбољег студента првог степена основних академских или основних струковних студија факултета или више школе за 2019. годину додељена је Јелени Милошевић, студенткињи Медицинског факултета у Нишу.

Додељена су и три специјална признања: Сими Арсићу за свеукупан допринос у организацији манифестације “Светосавска недеља” у протеклих 30 година и Леонори Ристић и Анђели Ристић,  ученицама ОШ “Светозар Марковић” за освојено друго место на Светском такмичењу у роботици одржаном у Кини. Додељена је и захвалница Александри Савић, професорки Музичке школе “Стеван Мокрањац” за посебан допринос у организацији “Светосавске недеље”. Кум овогодишње манифестације је „Кавим Јединство“ доо Врање, па је директору Горану Стојановићу уручена захвалница и поклон за допринос у организовању 30. „Светосавске недеље“. Након доделе награда уприличен је Светосавски бал.

Подели: