Изабрани најбољи у врањском спорту за 2019. годину

У ресторану А2, проглашени су најбољи спортисти и спортски колективи и спортски радници за 2019. годину. За најбољи спортски колектив проглашен је Клуб малог фудбала Врање, најбољи спортиста је члан КМФ Врање, Милош Трајковић а најбоља спортисткиња је одбојкашица Женског одбојкашког клуба Врање, Емилија Михајловић.

Комисија за избор, коју је именовало Градско веће, донела је одлуке о избору најбољих за 2019. годину. Комисија је награду за „Животно дело“ града Врања доделила Слободану Здравковићу, бившем тренеру Женског фудбалског клуба Јумко, тренеру и играчу Динама.

Тренер године је по други пут, Горан Јовић из Клуба малог фудбала Врање.

За стручњака у области спорта у 2019. години, доктор Јовица Костић, који је ово признање добио по трећи пут.

Комисија је награду Најбољи спортски радник доделила Јови Ристићу, раднику Спортског савеза Града Врања, актуелном фудбалском тренеру.

Специјална признања Града Врања припала су младим рукометашима: Стефану Додићу из скопског Металурга, Матеји Додићу из шабачке Металопластике и Владану Аризановићу из Мачве из Богатића.

Проглашена су и два Спортска изненађења града, а то су: Марко Тасић из Кик бокс клуба Врање и Стонотениски клуб Топ Спин.

У рекретивном спорту награде су добили за колектив, бициклистичка секција Планинарског клуба Железничар 2006 и појединци, атлетичар Милан Анђелковић и атлетичарка Дуња Марковић, чланови Аткетског клуба Врањски маратонци.

У школском спорту, код основних школа најбољи су: рукометне екипе ОШ „Бранко Радичевић“ у мушкој и женској конкуренцији и рукометаш Петар Тасковић из ОШ „Бранко Радичевић“ и стонотенисерка Милица Петрићевић из ОШ „Вук Караџић“. Код средњошколаца најбољи тимови су одбојкашка екипа Гимназије „Бора Станковић“ и стрељачки тим СПВШ „Стеван Синђелић“. Из ових школа су и најбољи појединци, одбојкаш Алекса Спирић и стрелац Анастасија Мудринић. Постхумно признање додељено је бившем стонотенисеру и спортском раднику Димитрију Михајловићу.

Подели: