Савет за спорт ГрО СНС Врање: Челни људи ФК Динамо настављају са обманама и лажима

Савет за спорт ГрО СНС Врање упутио је саопштење за јавност поводом изјава челних људи ФК Динамо. Саопштење преносимо у целости.

-Челни људи ФК Динамо настављају са обманама и лажима у најновијим наступима, па  је Савет за спорт СНС принуђен да реагује, јер грађани Врања заслужују да чују истину.

Тако директор клуба Марко Антић истиче да ће Град издвојити одређени износ и уплатити га на рачун Динама тек априла месеца. Лаж. Већ сутра се на седници Градског већа одобравају средства за финансирање Програма спортских организација у 2020. години и већ у првој недељи фебруара кренуће прве уплате за ФК Динамо. Да, можда су неки навикли да мимо закона добијају средства, али се за разлику од  неких других периода, сада у Граду зна ред. И поштују процедуре. Тачно је једино што је изговорио млади Антић да Динамо добија максималан законски износ за финансирање једног клуба, а то је 20% од укупних средстава за спорт. Али он не помиње да добијају 2 милиона више, иако се такмиче у нижем рангу него прошле године. Врата градског већника су увек отворена за све грађане. Па тако већник није у обавези да се било коме јавља, али је спреман да саслуша сваког грађанина. Зато престаните са обманама. И Драган Антић Рецко наставља у истом тону, па каже да су сви тренери у штрајку, а истина је потпуно другачија. Све активности се нормално одвијају. Он такође обмањује јавност истичући да се локални спорт и клубови полако гасе. А питамо га: Који спортови? Који клубови? Никада клубови у Граду нису радили боље, финансирају се редовније и бележе значајније резултате него пре. Ту мислимо  на  кошарку, мали фудбал, рукомет, бокс, одбојку, карате, на шахисте, маратонце и све друге спортове. Из Динама прете, злоупотребљавајући најгрубље децу, да ће угасити млађе селекције. Треба да се зна да је Динамо у срцу свих Врањанаца и не воли га Рецко више од нас. Грађани Врања се добро сећају како се раније трошио новац у области спорта и на који начин. Управо такво понашање и такве навике довеле су Врање у економски тешку ситуацију, док је данас буџет у суфициту. Одговорност према грађанима нам не дозвољава да се другачије понашамо, сем поштено и домаћински. Нећемо парама куповати нечију подршку, па макар то био и Драган Антић Рецко. Не пристајемо на уцене. Још једном га подсећамо, јер је изгледа заборавио, да није спорт у граду само ФК Динамо. Постоји још 41 спортска организација коју Град финансира, па да ли њих треба да укинемо зарад мира Драгана Антића Рецка?

Нека он одговори ако може:

-Да ли се клубовима редовно све исплаћује?

-Да ли се редовно правдају потрошена средства?

-Да ли се сада води рачуна о сваком клубу или не?

-Да ли се финансира рекреативни спрот, школски спорт, спортска инфраструктура, одговорно и озбиљно?- каже се у саопштењу Савета за спорт ГрО СНС Врање.

Подели: