Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу, рекао Вучић, на отварању погона фабрике „Јумко“ у Дрвару.

Председник Србије Александар Вучић са званичницима Републике Српске и српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком јуче је посетио Мркоњић Град и Дрвар. Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу, рекао је председник, који је присуствовао отварању погона фабрике „Јумко“ и филијале „Комерцијалне банке“. У Дрвару је поручио окупљенима да на Србију увек могу да рачунају и да ово није крај подршке коју пружа Србија.

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су јуче у Дрвару погон фабрике „Јумко“ из Врања, у којем је запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра. Председник  Вучић је поручио окупљенима да ће Србијa и убудуће помагати Дрвар и рекао да иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу. Новинарима је поручио да је српски народ јединствен и недељив и да су сви покушаји поделе немогући.

Потрудили смо се да и у Јумку плате повећамо и надам се да ћемо то наставити у будућности. То је био наш посао и то смо урадили. Чињеница је да у свакој општини у Републици Српској радимо по један важан пројекат, то се раније никада није дешавало“, истакао је председник Вучић. Подсетио је и да ће Србија са 300 хиљада евра помоћи средњошколски центар и Гимназију, а са 200 хиљада конвертибилних марака Дом здравља у Дрвару.

Подели: