Куп Радивоја Кораћа у кошарци по 16. пут биће одигран у Нишу

Престижно такмичење српске кошарке, Куп Радивоја Кораћа по 16. пут биће одигран у нишкој хали Чаир. Осам најбољих српских клубова бориће се за престижни трофеј Жућкову левицу. Турнир траје четири дана.

Први Куп у кошарци одигран је у Нишу далеке 1975. године. Од тада па све до 2020. године Град Ниш је био 16 пута домаћин овог престижног српског такмичења. И ове сезоне хала Чаир окупиће осам најбољих српских клубова, четири из Прве лиге Србије и четири из АБА лиге, који ће се борити за освајање трофеја у Купу Србије, који носи име легендарног кошаркаша Радивоја Кораћа.

Од четвртка, 13. фебруара, када су на програму први мечеви четвртфинала, па све до недеље, када је велико финале у хали Чаир продефиловаће најбољи кошаркаши, који играју у српским клубовима. Првог дана турнира играће у првом мечу Црвена Звезда и београдски Раднички а после њих и Мега Бемакс и Слобода из Ужица. У петак су на програму мечеви између ФМП и Динамика и Партизана и чачанског Борца. Победници ових сусрета, пласман у финале решеваће у полуфиналним мечевима, који се играју у Суботу. Вољом жреба одлучено је да победник сусрета Партизана и Борца игра са победником меча између ФМП и Динамика, док победник сусрета Мега – Слобода укртава са бољим из утакмице Црвена Звезда Раднички. Жреб је одлучио да два највећа фаворита за освајање Купа, Партизан и Црвена Звезда не могу да се састану пре финала. Овај трофеј има велики значај за српску кошарку, јер је то друго по важности такмичење у Србији, после лигашког шампионата. До пре неких десетак година, победник Купа осигуравао је директан пролаз у Евро куп, али је поделом у Европској кошарци на такмичења под окриљем УЛЕБА и ФУБЕ, та могућност да победник српског Купа игра Европско такмичење, укинута. Трофеј Купа Радивоја Кораћа од прошле године брани београдски Партизан. Ко и прошле године, упоредо са сениорским такмичењем у Нишу биће одржан и Беобаскет Мини куп Србије за пионире.

А Фудбалски клуб Радник из Сурдулице у своје редове довео је појачање у везној линији тима, Филипа Јовића из Ноивог Пазара. Кадетски и јуниорски репрезентативац, Јовић играо је у пионирима Партизана па је прослеђен партизановој филијали Телеоптику. Затим је наступао и за Напредак из Крушевца па за Нови Пазар одкле долази у Радник. Јовић и Радник су се обавезали на верност од три и по године.

Подели: