Савет за информисање ГрО СНС Врање одговара на наводе Грађанских иницијатива

У нашу редакцију стигао је одговор Савета за информисање ГрО СНС Врање на саопштење Грађанских иницијатива у коме како кажу из Савета, оптужују Српску напредну странку да врши притисак на медије. Саопштење преносимо у целости.

-Господо из Грађанских иницијатива, подсећамо вас да пре него ли што изнесете тврдње и оптужбе на рачун Српске напредне странке, мало боље анализирате медиј за који се залажете и као што наводите обавезујете у пружењу правне, финансијске и друге врсте помоћи, јер тај медиј уопште није именован на конференцији за медије одржане 6. фебруара.

Свакако се ви господо из Грађанских иницијатива, као што кажете, обавезујете да ћете штитити портал који од свог оснивања износи низ фабрикованих лажи и оптужби локалних фунционера Српске напредне странке, без имало етике у писању, који у својим чланцима неретко укључују чланове породице и децу политичара износећи појединости из њиховог приватног живота, што не подржава ни једна форма, односно кодекс извештавања.

Уместо што штитите овакво необјективно и непрофесионално извештавање медија који не бирају начин не би ли остварили поене код људи који их финансирају, кроз као што кажете активности недавно основаног Медијског склоништа у Врању, боље би вам било да се осврнете око себе и укажете појединим  такозваним новинарима на начин објективног извештавања свега што је урађено у протеклом периоду у Врању.

Наглашавамо да етика у новинарству, односно етика информисања, представља основ на којем треба да се гради објективно, непристрасно и правовремено информисање јавности, за шта се заправо и залаже Српска напредна странка.- каже се у саоштењу Савета за информисање ГрО СНС Врање.

Подели: