ГрО СНС Врање: Слободно лажите ми и даље држимо час

Градски одбор Српске напредне странке у Врању огласио се саопштењем за јавност које преносимо у целости.

Јуче се на локалном скандал порталу испод слике великог моралисте и борца за истину, а доказаног рекеташа Вукашина Обрадовића, појавио занимљив наслов: „Затвор као део медијске стратегије”, који одише професионализмом и објективним извештавањем, по чему је исти познат и признат од неких амбасада.
Угледни новинар, који је новцем зарађеним од вишедеценијског рекетирања некадашњих политичара са обиљем путера на глави, купио стан у Београду својој швалерки, објаснио кратко, али глупо, како је неким медијима посао да лажу.
Велики гуру два локална квази новинара, квалификованог тесара и бившег наставника са сумњивом дипломом, на време одстрањеног из једне основне школе, овога пута нас није имресионирао својим списатељским вештинама и уљудним вокабуларом, а нарочито толиким одсуством било каквих моралних вредности наводи се у саопштњу Градског одбора Српске напредне странке у Врању.
Kада неко, ко се новинарским послом бави неколико деценија, боље познаје Kривични закон него Закон о јавном информисању, је најблаже речено проблематично. И лепо сте то изучили. Испекли сте право, као и свако други ко је стално у неком прекршају. Боље и од сталних судских муштерија. Kлевета јесте укинута као кривично дело, али питамо се, зашто се плашите Kривичног закона ако сте толико чисти? Зашто се плашите судова? Ваљда знате, поред кривичног постоје и други закони? Или они за вас нису интересантни? Очигледно да сваки закон који штити човека на јавној функцији, од ваших увреда, пљувачина, понижавања, називања погрдним и вулгарним именима, блаћења, вређања чланова породице, чак и малолетне деце, за вас представља атак на независно новинарство.
Знамо ми да сте зависни од оних који вам плаћају рекет, али да бисте правилно тумачили и у раду примењивали закон, најпре треба да имате елементарни осећај за правду и правичност и елементарну културу и људскост. На жалост, у вашем случају ничега од овог нема. Једноставно, ви сте брука за часну новинарску професију. И не само човек из струке, већ и сваки нормалан човек који из радозналости, не ради информисања, прочита било који текст или коментар који сами напишете, биће згранут не само количином мржње, увреда и вулгарности, већ и потпуним одсуством професионализма. Ми вас зато и не сматрамо за медиј. Зато што медији постоје да објективно извештавају јавност, поштујући одредбе Закона о јавном информисању. Ви сте обични тезгароши који формирају истину по принципу „ко да више“. Лажете, вређате, фабрикујете афере и скандале за десет или двадесет еура. И продавачице љубави часније зарађују новац од вас.
На крају желимо да вам поручимо да ће иза нас остати позоришта, болнице, фабрике, школе, путеви, шеталишта….а иза вас лажова и рекеташа бесна кола, станови на мору, измишљене афере…И у једно будите сигурни, што више лажете, народ ће нама и нашим резултатима давати све већу подршку.

Слободно лажите ми и даље држимо час, стоји у саопштењу Савета за информисање Градског одбора СНС Врање.

Подели: