Настављени порази рукометаша Врања и у другом делу шампионата Супер Б лиге, Исток-Запад

Пораз рукометаша Врања 1957 од Мокре Горе из Зубиног Потока на старту другог дела првенства Супер Б лиге, Исток-Запад. Одбојкаши Врања изгубили меч у Неготину, док су одбојкашице Панде славиле у Бору. Кик боксери и каратисти из Врања учествовали су на турнирима у Алексинцу и Краљеву.

Иако су најављивали из Рукометаног клуба Врање 1957 много бољу полусезону од јесење и победу на старту другог дела шампионата у Супер Б лиги, Исток-Запад, ако је судити по првој утакмици, изгледа да неће бити ништа од тога. Пораз од Мокре Горе из Зубиног Потока у Врању, резултатом 32:28, на полувремену 20:14 за госте, не даје наду да ће се нешто битно изменити и у пролећном делу шампионата. Останак у клубу тренера Веселиновића и довођење још неколико играча, нису уродили плодом, па је пораз у овом колу изненадио љубитеље рукомета у Врању. Пред око 120 гледалаца, по званичној статистици Рукометаног савеза Србије, рукометаши Мокре Горе су диктирали темпо током читавог меча па су на полувремну водили са шест голова разлике. Врање 1957, је само до краја утакмице успело да смањи ту разлику за два гола па је меч завршен победом гостујућег тима са 4 гола вишка. Најефикаснији на мечу био је играч Мокре Горе, Алексић са 10 голова, док су у пораженом тиму Врања 1957, Чоловић и Бошковић постигли по 7 погодака. У скраћеној лиги од 11 клубова, јер је  Прва Петолетка из Трстеника одустала од такмичења, екипа Врања 1957 се налази на претпоследњем, десетом месту на табели са само 7 освојених бодова. Једини тим који је иза врањског клуба на табели је Житорађа, која нема ни једну победу и није освојила нити један бод. У наредном. 13. колу Врање 1957 је слободно по распореду.

И одбојкаши Врања претрпели су пораз у Неготину од Хајдук Вељка са 3:1 у сетовима у 13. колу Друге лиге Исток. Само су први сет, врањски одбојкаши победили са 25:22, да би остала три изгубили, резултатом: 25:12. 25:20 и 25:17. Врање је сада на петом месту табеле са 21 освојеним бодом а у наредном колу у Врању им долази нишка Десетка која је трећа на табели.

Одбојкашице Панде победиле су у Бору истоимени тим, резултатом 3:2 у сетовима. Први и четврти сет су одбојкашице Панде решиле у своју корист и у тај бреку су надвисиле Боранке, резултатом 16:14. Панда је поправила пласман на табели и сада дели са Мајданпеком седму и осму позицију са по 11 освојених бодова. И Панда, као и одбојкаши Врања, у 14. колу домаћин је нишкој Десетки.

Кик боксери два врањска клуба, Јуниор и Врање учествовали су у Алексинцу на Првенству Централене Србије.Од 110 такмичара из 16 клубова, врањски кик боксери освојили су два прва, три друга и два трећа места. Марко Тасић у категорији до 57 килограма и Тане Бајрамовић у категорији до 54 килограма, били су први у конкуренцији кадета.

А на међународном карате Купу у Краљеву, који је организовао домаћи клуб Реикон, учествовало је 360 такмичара из 37 клубова из земље и иностранства. Такмичари Карате клуба Врање освојили су једну златну и две бронзане медаље. Из Карате клуба Феникс из Врања учествовало је 6 такмичара, којима су припала шест првих и три друга места у категорији кате, појединачно и екипно.

Подели: