Каратисти два врањска клуба обезбедили учешће на Првенству у Београду

У Бојнику је одржан квалификациони карате турнир за Првенство Србије у организацији Шотокан федерације. Карате клуб Врање учествовао је са своја 4 такмичара и они су сви освојили прва места на овом турниру. Осим што су победили у својим категоријама, каратисти Врања су се квалификовали и за Турнир у Београду. Улог је велики па ће првих осам пласираних такмичара са првенства у Београду ући у састав репрезентације за Првенство у Словенији у октобру ове године. И такмичари Феникса из Врања имали су одличне резултате на овом турниру. Освојили су 21 медаљу и у генералном пласману друго место. Сви носиоци медаља са овог турнира у Бојнику пласирали су се за турнир у Београду.

А школа фудбала Престиж из Врања учествовала је за викенд на Међународном Пандев купу у Струмици у Северној Македонији. Два тима, дечака рођених 2007. и 2008. године постигли су до сада најбољи резултат откако учествују на овом престижном турниру. Екипа дечака 2007. годиште је у полуфиналу поражена од домаћина турнира пристрасним судијским одлукама и освојила је четврто место у конкуренцији 70 екипа са преко 700 младих фудбалера, што је фантастичан успех. Једини представник Србије на овом турниру, Престиж, је још једном доказао да у његовим редовима стасавају будући млади асови српског фудбала.

У шампионату Прве лиге Србије у малом фудбалу, следи двонедељна пауза, због акције репрезентације наше земље а у Другој лиги ће првенство бити настављено наредног викенда. Клуб малог фудбала Зуфо из Бујановца остварио је значајну победу у Београду против Бањице, резултатом 1:0 у мечу 16. кола, који је одигран јуче. Врло значајна победа против конкурента за врх табеле, па је сада Зуфо одмакао београдском клубу 3 бода. Коњарник из Београда је тренутно први са 36 бодова, Ивањица има два бода мање на другом месту, док је Зуфо трећи са 30 освојена бода. Шест кола до краја првенства у којима ће се решавати пласман у Дргој лиги. Бујановачки тим жели врх  табеле и то може да оствари само победама у наредним мечевима. За викенд, у 17. колу у Бујановац долази Сопот па се очекује нова победа Зуфа.

 

Подели: