Криза резултата у одбојци и рукомету

Један од ретких чланова националних лига из Врања, женски Одбојкашки клуб Врање има доста турбулентну сезону у Првој лиги Србије. Добар старт у шампионату лиге од 10 клубова а онда велика криза резултата, која траје од 11. кола и стрепња да се у наредним колима избори опстанак у лиги. До полусезоне, врањске одбојкашице, су имале 6 победа и с правом су конкурисале за врх табеле у пласману. Неколико повреда у редовима врањског тима, пореметиле су хемију у екипи па су почели да се ређају порази. Четири кола за редом, Врањанке немају победу а пошто су им у последње три утакмице ривали екипе из врха табеле не може се рачунати на сигурне бодове. Врање је тренутно на шестом месту табеле са 20 бодова. У преостала три кола противнице врањским одбојкашицама су екипе Срема из Сремске Митровице, Србијанке из Ваљева и Такова из Горњег Милановца.

Као и одбојкашице, сезону су добро почели и одбојкаши Врања. Са наколико победа у лиги од 9 клубова, врањски одбојкаши су дуго били на прва три места табеле Друге лиге Исток. Неколико изгубљених утакмица су их коштале пада на табели и они су сада пети са 21 освојеним бодом. До краја шампионата они не могу да направе неки велики помак на табели па ће и ову сезону завршити у средини друголигашке табеле.

Одбојкашице Панде су прошле сезоне биле у врху табеле, али им је текућа сезона почела лоше и још увек је тако. Скоро цело првенство Панда је при зачељу табеле заједно са екипом Стампеда из Ниша. Две победе против Бора и Мајданпека су им донеле помак за једно место на табели и какву такву наду за бољи пласман. До краја првенства и Панда не може до неког епохалног резултата у овој сезони.

И Рукометни клуб Врање 1957, може се рећи има до сада лошу сезону у Супер Б лиги Исток – Запад. У скраћеној лиги од 11 клубова, врањски рукометаши у досадашњем делу првенства имају само три победе и са само 7 бодова заузимају предпоследње место на табели. Тим који је најављиван као претендет за врх табеле, завршиће сезону, у најбољем случају, у средини лествице. Други део првенства кренули су рукометаши поразом против Мокре Горе а прилику за поправни имаће у дуелу са Топличанином из Прокупља.

Подели: