Регистрована укупно 384 потврђена случаја COVID 19. Највиши број заражених до сада

У Србији су до 15 часова 25. марта 2020. године регистрована укупно 384 потврђена случаја COVID 19, објавило је Министарство здравља. Од последњег извештаја до 15 часова 25. марта 2020. године тестирани су узорци 245 особa од којих je 81 позитивнo и 164 негативнo на нови корона вирус. До 15 часова 24. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 1161 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

-Ово је највиши раст броја заражених коронавирусом до сада, речено је на конференцији за новинаре.

Заменица директора клинике за јавно здравље Милан Јовановић Батут Дарија Кисић Тепавчевић, на конференцији за медије је рекла да је од јуче до данас тестиран највећи број особа и да је стога данас и највећи број заражених регистрован.

Међутим, како је рекла, укупан број са најтежим формама болести није значајно порастао. Јуче је у Србији била 21 особа на респиратору , а данас 24.

-Повећан број тестирања се тек планира, али ће социјална изолација остати основа борбе против коронавируса, напоменула је Кисић Тепавчевић и додала да масовно тестирање неће значити ништа ако заражени наставе да се крећу.

Епидемилог Предраг Кон је рекао да смештање обололелих на Сајам и друге импровизоване локације не зависи од тога да ли су сви капацитети у болницама попуњени, већ какава је клиничка слика.

-Импровизовани смештаји су намењени за људе који јесу заражени, али имају лаки облик заразе и практично су здрави, рекао је Кон.

У Србији су забележене четири жртве Ковида-19, пошто је данас преминула жена која је била радник Дома здравља у Нишу.

 

Подели: