Регистрована нова 73 случаја коронавируса-заражено укупно 457 особа

У Републици Србији је до 15 часова 26. марта 2020. године регистровано укупно 457 потврђених случајева COVID-19.

Од последњег извештаја до 15 часова 26. марта 2020. године тестирани су узорци 295 особa од којих je 73 позитивнo и 222 негативнo на нови корона вирус. Од потврђенa 73 случаја, њих 47 је хоспитализовано.

До 15 часова 26. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 1456 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Директорка Инситута за јавно здравље “Батут” Верица Јовановић саопштила је да је данас још једна особа преминула у Србији услед вируса корона. То је укупно седма жртва у Србији од корона вируса. Јовановић је рекла да је реч о особи старој 48 година, која је преминула у КБЦ “Драгиша Мишовић”.

„Превентива је најважнија у заустављању даљег ширења корона вируса у Србији“, поручила је данас в.д. директора Института Батут Верица Јовановић и упозорила да од тог вируса највише страдају старији људи. Каже да је ситуација тешка и у другим земљама и да држава може само уз подршку грађана и поштовање свих мера да сузбије коронавирус.

Највише оболелих од коронавируса је у Београду – 177, Колубарском округу – 42 и Нишу – 40, саопштила је  в.д. директорка Института Батут Верица Јовановић.

Она је на конференцији за новинаре рекла да се број оболелих посматрано по градовима мења из сата у сат и да ће се детаљна анализа презентовати само једном или два пута дневно, како се не би објављивали различити подаци.

Извор: Министарство здравља, Танјуг

Подели: