Слетео авион из Русије са лекарима и медицинском опремом

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић дочекала је данас на београдском аеродрому авион којим је Руска Федерација послала у Србију осам лекара и друго особље, као и помоћ у виду опреме – респиратора, медикамената и других средстава.

Дочеку су присуствовали и министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин, амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан Харченко и највиши представници Војске Србије.

Помоћ долази након јучерашњег разговора председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина.

Поред медицинске опреме, респиратора и маски Русија је у Београд послала и осам лекара специјалиста вирусолога и епидемиолога, преноси РТС.

Ово је први од 11 авиона помоћи које ће Русија послати Србији. Укупно 87 руских специјалиста ће доћи да помогне колегама у Србији.

Стићи ће и 16 јединица војне технике, као и средства и опрема за дезинфекцију објеката и болница у којима су смештени оболели од коронавируса.

Током дана ће слетети још четири руска авиона, а у суботу је предвиђено да слети још шест.

Сличну помоћ Русија је раније послала и Италији у коју је слетело 15 руских авиона са хуманитарном помоћи и специјалистима.

Извор: Влада РС, РТС.

Подели: