Апел медицинара: За добро свих нас, останите код куће

Светски дан здравља је ове године обележен под слоганом „Подржите медицинске сестре и бабице”. Главна сестра Здравственог центра у Врању Јасмина Ристић рекла је како је овог пута један од значајнијих датума из Kалендара јавног здравља повезан са свеопштом борбом за здравље људи на глобалном нивоу и суочавањем са највећим изазовом овог миленијума, коронавирусом.

Светски дан здравља 2020. године наглашава значајну улогу медицинских сестара и бабица у пружању здравствене заштите широм света и позива на подизање капацитета како би се обезбедила боља подршка здравственом систему. Један од циљева је да се скрене пажња на њихову пожртвованост.

Ристићева је апеловала на грађане да остану код куће и чувају своје и здравље својих најближих. Како је нагласила, битно је да људи знају да свако може бити заражен и да није тачно да ће оног ко има јак имунитет COVID 19 заобићи.

Као председница Националне  асоцијације удружења здравствених радника  Пчињског округа, она је истакла да чланови Удружења медицинских сестара и техничара Србије тренутно примењују знања која су стекли континуираном едукацијом и која су, у овом тренутку, од велике важности.

Подели: