Отворена зубна амбуланта у Власу

Након 12 година чекања, у Власу, насељу Пољанице, отворена је комплетно реновирана зубна амбуланта. Стоматолошка опрема је спремна за коришћење, а пацијенти којима су неопходни преглед или интервенција могу да дођу сваког четвртка. Од стручњака ће им бити на располагању специјалисти дечје превентивне стоматологије и стоматолошке протетике и биће им обезбеђена здравствена заштита у виду превенције као и лечења.

Менаџмент Здравственог центра у Врању данас је посетио Здравствену станицу Власе у којој се зубна амбуланта налази, а која функционише при врањском Дому здравља. Радници ће, према речима оралног хирурга др Драгана Ђошића, овде моћи да добију само хитне услуге, док ће предшколској и школској деци, трудницама и породиљама као и људима који су на евиденцији НСЗ-а, све услуге бити бесплатне.

Ка овој амбуланти гравитира претежно старачко становништво, а током пандемије вируса корона није било заражених из овог краја. Директорка ЗЦ у Врању др Љиљана Антић истакла је да су запослени у овој установи хероји јер раде и ван свог радног времена, дежурају викендом и празницима, као и да је менаџмент јако задовољан њиховим радом.

На овој територији живи стотинак деце, а током 2020. године рођено је пет беба и тренутно неколико трудница очекује принову. Становништво је претежно здраво због чистог ваздуха и правилне исхране, рекла је управница Дома здравља у Врању др Јадранка Ајановић.

Доктор Душан Новковић ради у овој Здравственој станици 26 година и изабрани је лекар 2.000 пацијената.

Мештанима Власа на располагању је и апотека, тако да они након посете лекару одмах одлазе по терапију, не морају да путују за Врање, што им знатно олакшава живот. Надлежни су најавили да је идеја да се побољша рад као и услови за рад у овој здравственој станици и нагласили да стоји обећање да се у најкраћем могућем року промени комплетан намештај као и да се зграда амбуланте окречи.

Подели: